Nur cemaatinin Yeni Asya kolu Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek

Menzil tarikatı ve Nur cemaatinin 'Risale-i Nur Sözler Cemaati' adlı kolunun seçimlerde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini duyurmasının ardından Nur cemaatinin Yeni Asya kolu da 14 Mayıs kararını açıkladı. Yeni Asya kolu seçimlerde Millet İttifakı'nı destekleme kararı aldığını duyurdu.

Siyaset 22 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Seçimlere iki aydan az bir süre kala Türkiye’deki çeşitli dinsel yapılanmaların hangi ittifak ve partiyi destekleyeceklerini ilan ettikleri açıklamaları sürüyor.

Menzil tarikatı ve Nur cemaatinin ‘Risale-i Nur Sözler Cemaati’ adlı kolu Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini açıklamıştı. Nurcuların Yeni Asya kolu ise farklı düşünüyor, onlar Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıkladı.

Kararı grubun gazetesi Yeni Asya’nın genel yayın yönetmeni ve aynı zamanda grubun da dini lideri olan Kazım Güleçyüz duyurdu. Kararın istişare sonucu alındığını belirten Güleçyüz, 2018 seçimlerinde de Millet İttifakı’nı desteklediklerini hatırlattı.

Güleçyüz’ün Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Yeni Asya’nın Temsilciler Toplantısında yine istişare sonucu karara bağlanan tercihi, 2018 seçiminde olduğu gibi 14 Mayıs 2023 seçimlerinde de, tek adam rejimine karşı güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefiyle bir araya gelen partilerin teşkil ettiği Millet İttifakıdır.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.