Krizin faturası onlara çıktı: Credit Suisse için 40 bin çalışan feda edilebilir

UBS'in Credit Suisse'i satın almasıyla oluşan 120 bin kişilik dev şirketten aynı pozisyonlardaki 40 bin kişinin çıkarılabileceği belirtiliyor. Bunun da İsviçre finans sektörüne ağır bir darbe vurması anlamına geliyor.

Ekonomi 22 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

UBS’in Credit Suisse’i satın alarak kurtarması operasyonu şimdilik bankacılık krizinin küresel anlamda büyümesini engellemiş görünüyor ancak ortaya devasa bambaşka bir sorun çıkacağa benziyor.

Satın almanın on binlerce kişinin işten çıkarılmasıyla sonuçlanması beklenirken, İsviçre finans sektörünün tartışmalı devralma işleminden ağır bir darbe alacağı belirtiliyor. Credit Suisse, UBS ile birleşmeden önce çalışan sayısını 9 bin azaltmak için süreci başlatmıştı. Birleşme sonrasında bu sayının katlanacağı tahmin ediliyor.

UBS’in yatırım bankasının büyük bir kısmını kapatması ve İsviçre’deki çakışan pozisyonları kaldırması nedeniyle oluşan yeni şirketteki 120 bin kişinin üçte biri oranında bir işten çıkarma olabileceği belirtiliyor. İsviçre Banka Çalışanları Birliği de Credit Suisse’in yönetim ekibini toplu işten çıkarma riskini yönetmek üzere bir görev gücü oluşturmaya çağırırken, sorunun ulusal ekonomi için büyük bir tehlike oluşturabileceğine dikkat çekiyor.

UBS’ten çalışanlara ‘konuşmayın’ uyarısı

UBS Başkanı Clom Kelleher, Credit Suisse ile birleşme sonrası kaç kişinin işten çıkarılacağını söylemek için çok erken olduğunu ancak bunun ciddi bir rakam olacağını bildirdi. Bu arada UBS Group AG CEO’su Ralp Hammers, banka çalışanlarını iş konularını Credit Suisse Group AG çalışanları ile konuşmamaları yönünde uyardı.

Çalışanlara gönderdiği notta, Credit Suisse’nin devralınması operasyonunun henüz tamamlanmadığını belirten Hammers, “Anlaşma tamamlanana kadar Credit Suisse hâlâ bizim rakibimiz” dedi.

Konu mahkemelik: Credit Suisse kurtulurken sağı solu batırdı – 10Haber

UBS, rakibi Credit Suisse’i satın aldı, bankacılık krizi bitiyor – 10Haber

İsviçre bankası UBS, Credit Suisse’yi devralmaya hazırlanıyor – 10Haber

Credit Suisse’e 54 milyar dolarlık hayat öpücüğü – 10Haber

ABD’deki yangın Avrupa’ya sıçradı: Bu kez Credit Suisse kabusu – 10Haber

Credit Suisse’in ikinci büyük hissedarı Katar oldu – 10Haber

Credit Suisse, yatırımcı bulmakta güçlük çekiyor – 10Haber

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.