Bruce Springsteen’e onur madalyası

Amerikan müzik ikonu Bruce Springsteen’e onur madalyası verildi. Müzik kariyerindeki 50. yılını kutlayan Springsteen’e onur madalyası ABD Başkanı Joe Biden tarafından takdim edildi.

Kültür Sanat 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Amerikalı müzisyen Bruce Springsteen kariyerinde 50 yılı geride bıraktı.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da düzenlenen törenle aralarında Bruce Springsteen’in de yer aldığı 22 yıldıza sanat ve beşeri bilimler dalında onur madalyası takdim etti. Bruce Springstee ile birlikte komedyen Julia Louis-Dreyfus, ‘ruhun imparatoriçesi’ olarak da tanınan müzisyen Gladys Knight ve oyuncu Mindy Kaling onur madalyası alan diğer isimler oldu.

50 yılı geride bırakan müzikal kariyer

1973 yılından bu yana müzik dünyasında istikrarlı bir biçimde yer alan ve ABD’de her kesim tarafından sevilen 73 yaşındaki Bruce Springsteen’in albümleri dünya çapında 30 milyondan fazla satış rakamı yakaladı. ‘The Boss’ olarak da adlandırılan Bruce Springsteen, son olarak 2022’de ‘Only the Strong Survive’ isimli albümünü yayınlamıştı.

Grammy, Brit ve Altın Küre ödüllerini defalarca kazanan Bruce Springsteen saatlerce süren yoğun konser programlarıyla da ünlü. Ülkesi ABD’nin yanı sıra Avrupa ve Latin Amerika’da da hafızalara kazınan konser performanslarına imza atan Bruce Springsteen, 50 yıllık müzikal kariyerinde Türkiye’de konser vermedi.

Yolu Türkiye’ye düşmeyen isimlerden

Radiohead, AC/DC ve Coldplay ile birlikte Türkiye’de konser vermesi en çok istenen müzisyenlerden biri olan Bruce Springsteen halihazırda ABD turnesinde. Nisan ayı itibarıyla turnesinin Avrupa ayağına başlayacak olan Bruce Springsteen’in ilk durağı İspanya olacak. Barcelona’dan başlayacak olan Avrupa turnesi Fransa, İtalya, Hollanda, İngiltere, İsviçre, Belçika, Almanya, İsveç, İsveç, Norveç ve Avusturya ile devam edecek. Springsteen Avrupa turnesindeki 30 konserinin neredeyse tümünün biletleri daha şimdiden tükenmiş durumda.

 

Depeche Mode’un yeni albümü, insanın ölümlü olduğunu hatırlatıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.