Çukurova, Fenerbahçe’ye katıldı! Avrupa’da Türk finaline doğru

Kadınlar Euroleague'de Fenerbahçe'den sonra Çukurova Basket de son dörde kalmayı başardı. Mersin ekibi, Tango Bourges Basket'i 91-63 devirdi.

Spor 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Final Four'a kalan Çukurova basket oyuncuları büyük sevinç yaşadı.

Fenerbahçe Alagöz Holding ve Çukurova Basket, bu sezon kadın basketbolunda hem ligi hem Avrupa’yı domine ediyor. Ligde ilk iki sırada bulunan bu iki takım Avrupa’da Euroleague gruplarını lider bitirdi. Fenerbahçe Alagöz Holding, Macaristan’ın Sopron takımını iki maçta da yenerek final four’a kaldı. Çukurova Basket ise ilk maçta yendiği Fransız Tango Bourges Basket’e deplasmanda tek sayı ile yenildi.

Son maçta Çukurova Basket fark attı

Çukurova Basket, 1-1’e gelen serinin son maçını kendi sahasında oynadı. Maç boyu üstün bir oyun sergileyen Mersin ekibi, dolu tribünlerin de verdiği destekle ilk yarıyı 46-33 önde tamamladı. İkinci yarıda üstün oyunun sürdüren Çukurova Basket, maçtan 91-63 galip ayrılarak son dörde kalmayı başardı. Çukurova Basket’te 27 sayıyla oynayan Chelsea Gray yıldızlaştı.

İki Türk takımı finalde karşılaşabilir

Kadınlar Euroleague’de final four maçlarının nerede oynanacağı belli değil. Yarı finalde Fenerbahçe Alagöz Holding, Valencia’yı eleyen İtalyan Beretta Famila Schio ile karşı karşıya gelecek. Çukurova Basket’in rakibiyse USC Prag takımı. Finali iki Türk takımının oynama şansı bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.