Galatasaray-Fenerbahçe polemiğine Beşiktaş da daldı

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki 'hakem, MHK, VAR' açıklama savaşlarına Beşiktaş da katıldı. Milli aradan sonra Beşiktaş ile karşılaşacak Fenerbahçe'den anında yanıt geldi.

Spor 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, derbi öncesi açıklama yaptı.

Lider Galatasaray’ın Konya’da 3 puan kaybetmesi, Fenerbahçe’nin Alanyaspor, Beşiktaş’ın ise İstanbulspor karşılaşmasını kazanması Süper Lig’in zirvesinde üç takımı birbirine puan olarak yaklaştırdı.

Bu gelişmeyle birlikte, hem Galatasaray hem Fenerbahçe, karşılaşmadaki hakem yönetimlerinden memnun olmadığını belirten açıklamalar yaptı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, canı yayında MHK, hakemler ve VAR tepkisini canlı yayında dile getirirken Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Özbek’e “Canlı yayında tartışalım” diye seslendi.

İki gündür olayları izleyen Beşiktaş akşam saatlerinde bir açıklama yaparak polemiğe dahil oldu. “Adalet, Vicdan, Kayıkçı Kavgası” başlıklı uzun bir açıklama siyah beyazlılar, yazının sonunda isteklerini şöyle sıraladı:

1-Kayıkçı kavgasına son verin. (Galatasaray ve Fenerbahçe kavgası için kullanıldı)

2-Ne şiş yansın, ne kebap siyasetini terk edin. (Türkiye Futbol Federasyonu’nun Galatasaray -Fenerbahçe konusundaki tavrı eleştirildi)

3-Ligden çekilen iki takımın sezon başından itibaren oynadığı tüm maçları yok hükmünde sayın. (TFF’nin aldığı Hatayspor ve Gaziantep FK’nın depereme kadar olan maçlarının geçerli sayılması, depremden sonraki maçlarda hükmen yenilgi alması kararının adaletsiz olduğu savunuldu)

4-Geçmişte oynanan ve oynanacak tüm maçların VAR kayıtlarını açıklayın ve şeffaf olun. (Galatasaray ve Fenerbahçe’nin geçen hafta yaşadığı tartışmalı pozisyonların VAR kayıtlarının açıklanması istendi)

5-Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşın. (Derbi maç için şimdiden TFF’ye çağrı yapıldı)

6- Hakem camiasında beyaz sayfa açın. (‘Hakem camiasına neşter vurmadan geçen her gün futbolun marka değerine telafisi güç zararlar vermektedir’ denildi.)

Beşiktaş’ın açıklamasının tam metni linkte.

Fenerbahçe’den anında yanıt

Bu açıklamadan dakikalar sonra Fenerbahçe’den yanıt geldi. Sarı lacivertliler, Beşiktaş’ın talebini olumlu bularak TFF’nin VAR kayıtlarını açıklamasına saygı duyacaklarını dile getirdi.

Fenerbahçe 2020-21 sezonunda Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin derbi öncesi yaptığı açıklamaya da gönderme yaptı. Çebi, maçtan önce Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi hakemi Tugay Kaan Numanoğlu’nun Ali Koç’un şirketine çalıştığına dair iddialar olduğunu söylemişti. Ancak bu iddia asılsız çıkmıştı.

Fenerbahçe buna gönderme yaparak şunları söyledi: “Ayrıca önümüzdeki hafta oynayacağımız maça atanacak hakemlerin çalıştıkları şirketlerle ilgili açıklamanızı da ilgi ile beklediğimizi vurgulamak istiyoruz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.