Kılıçdaroğlu: Memleket Partisi’ne de gideceğim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin adaylığına ilişkin "Diğer partiler gibi Memleket Partisi'ne de gideceğim. Arkadaşlarımız ziyaret için başvuracaklar. Uygun görürlerse, belirlenen tarihte gitmek istiyorum"

Siyaset 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin adaylığına ilişkin “Diğer partiler gibi Memleket Partisi’ne de gideceğim. Arkadaşlarımız ziyaret için başvuracaklar” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile görüşmenin olumlu geçtiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, HDP’ye bakanlık verileceği iddialarının doğru olmadığını, HDP’nin böyle bir talebi olmadığını vurguladı.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hükümetin yapacağı konutlar için depremzedelerden para alınacak olmasını eleştirirken, iktidara gelmeleri halinde konutların ücretsiz şekilde verileceğini söyledi.

Vatandaşın bu konutları satın alırken devlete güvendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Çünkü o konut vatandaşa teslim edilene kadar 22-23 imza atılıyor. Yer belirleniyor imza atılıyor. Zemin etüdü yapılıyor imza atılıyor. Proje ruhsatlandırılıyor imza atılıyor. Yapı denetimi başlıyor imza atılıyor. İskan için imza atılıyor. Vatandaş ise sadece tapuyu alırken imza atıyor. Haliyle imza atan herkes, yani devlet, o vatandaşa aldığı evin güvenli olduğunu beyan etmiş oluyor. Eğer o ev şimdi kullanılamaz hale gelmişse, sorumluluk devletindir ve devlet bu sorumluluğu karşısında vatandaşın evini vermek zorundadır” dedi.

Sözcü’den Deniz Zeyrek’e konuşan Kılıçdaroğlu, konutların ücretsiz verilmesi için kaynak yaratılmasına dair de konuştu. Kılıçdaroğlu, “Zaten iki yıl ödemesiz verilecek. Yani binalar devletin parasıyla yaptırılacak. İki yıl para almıyorsanız, binaları para almadan yapabiliyorsunuz demektir. Ayrıca bu konu için ayrılmış kaynakları yerinde kullanmak dahi ihtiyacın büyük bölümünü karşılar” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Pervin Buldan Diyarbakır’da ortak açıklama yaptı: Toplumu dayanışma ruhu birleştirecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.