New York efsanesi hayatını kaybetti

New York Knicks’in efsane oyuncularından Willis Reed 80 yaşında hayatını kaybetti. Reed, Knicks ile 1970 ve 1973'te iki şampiyonluk kazanırken en değerli oyuncu ödülünü de almıştı.

Spor 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
NBA tarihinde Knicks iki şampiyonuk kazanırken en önemli paylardan biri Willis Reed'indi.

New York Knicks, NBA’de iki kez şampiyonluk kazandı. 1970 ve 1973 sezonlarında mutlu sona ulaşan New York takımı o zamandan beri kupaya hasret. 1970 ve 1973’te Los Angeles Lakers’a karşı şampiyonluk kazanan takımın en önemli oyuncularından biri 1964-1974 yılları arasında forma giyen 2.06 metrelik pivot Willis Reed’di.

Ölüm nedeni açıklanmadı

Reed’in ölümü efsane olduğu kulübü New York Knicks tarafından duyuruldu. Açıklamada Reed’in ölüm nedeni açıklanmazken “Herkesin bu zor zamanda ailenin mahremiyetine saygı duymasını rica ediyoruz” denildi.

Willis Reed’in ölümü NBA’de büyük üzüntü yarattı.

Knicks: Onun mirasını yaşatacağız

Knicks’in mesajında şunlar söylendi: “Sevgili kaptanımız Willis Reed’in vefatını duyurmaktan derin üzüntü duyuyoruz. Yas tutarken onun eşsiz liderlik, fedakârlık ve çalışma ahlakı standartlarını her zaman korumaya çalışacağız. Onun mirası sonsuza dek yaşayacak bir miras.”

NBA muhabirlerinden Peter Vescey ise Twitter’dan Reed’in son bir yıldır kalp sorunları ile uğraştığını yazdı.

NBA’ye damga vuran isimlerden biri

Reed, 1970’te aynı sezon içinde NBA All-Star maçı MVP’si, NBA normal sezon MVP’si ve NBA Playoff’lar MVP’si seçilen ilk oyuncu oldu. Aynı yıl, hem NBA ilk beşine hem defansif NBA ilk beşine seçildi. 1973’te NBA Finalleri’nin en değerli oyuncusu oldu.

Sakatlığı olan Reed 1970’de finalinin 7. maçında sahaya çıkıyor…

1970 finallerin unutulmaz anı!

7 kez de all-star seçilen Reed’in en unutulmaz anlarından biri 1970 finallerinde 7 maçta sahaya çıkmasıydı. Sakatlanan Reed 6. maçta forma giymemişti. Son maçta ısınmaya çıktığı anda salon coştu. Knicks’in ilk iki basketini iki şut denemesi ile attı ve maçta başka sayı atamadı. Ancak onun ateşlediği Knikcs, Lakers’ı 113-99’la geçti. Reed’in takımlar ısınırken sahaya yürüyerek girmesi Madison Square Garden tarihindeki en önemli görüntülerden biri olarak tarihe geçti.

Adam Silver: Reed’in sahaya çıkışı en ikonik anlardan biriydi

Reed’in ölümünden sonra açıklama yapan NBA komisyeri Adam Silver da 1970’e atıfta bulundu. Silver, “NBA basketboluyla ilgili en eski ve en güzel anılarım 1970’lerin başında New York Knicks’in şampiyon takımı ve kazanma ruhunu somutlaştıran Willis’i izlemekti. 1970 NBA Finalleri’nin 7. maçındaki ilham verici dönüşü, tüm sporların en ikonik anlarından biri olmaya devam ediyor.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.