Oscarlı ‘Pinokyo’nun set tasarımını Hacettepe’li Merve Çaydere yapmış

Guillermo del Toro’nun En İyi Animasyon Oscar’ını kazanan filmi 'Pinokyo’da Türk imzası. Filmin set tasarımı Türk tasarımcı Merve Çaydere’ye ait.

Kültür Sanat 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ebru Çaydere, Oscar Ödül Töreni'ne de katılmştı.

2022 yılında En İyi Animasyon Oscar’ı kazanan ‘Pinokyo’nun set tasarımı Merve Çaydere imzası taşıyor. Animasyon yönetmenliği de yapan Çaydere, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Sanat Tasarımı bölümünden mezun olduktan sonra çeşitli iç mimarlık ve mobilya firmalarında çalışmış ardından da sinema endüstrisine adım atmıştı. Stop-motion tekniği konusunda uzmanlaşan Merve Çaydere, Dolby Theatre’da gerçekleşen Oscar Töreni’ne de katılmıştı.

Guillermo del Toro’nun ilk animasyon filmi

Çekimleri dört yıl süren Guillermo del Toro’nun ilk uzun metraj animasyon çalışması olan ‘Pinokyo’, İtalyan yazar Carlo Collodi’nin klasikleşmiş eserinin en yeni uyarlaması. Kadrosunda Ewan McGregor, David Bradley, Gregory Mann, Tilda Swinton, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman gibi isimlerin yer aldığı yapım Oscar’ın yanı sıra En İyi Animasyon dalında Altın Küre kazanmıştı.

‘Pan’ın Labirenti’ ve ‘The Shape of Water’ gibi filmleriyle büyük beğeni kazanan Meksikalı yönetmen Guillermo del Torro’nun ‘Pinokyo’ uyarlamasının kadrosundaki her isim oldukça dikkat çekici. Animasyonun müzikleri Fransız besteci Alexandre Desplat imzası taşıyor. Desplat, ‘The Grand Budapest Hotel’ ve ‘The Shape of Water’ ile daha önce “En İyi Film Müziği” dalında Oscar kazanmıştı.

Emin Alper’in ‘Arayış’ından ilk kare

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.