The Weeknd dünyanın en popüler şarkıcısı oldu

Kanadalı müzisyen The Weeknd, Guinness Rekorlar Kitabı’na göre “dünyanın en popüler müzisyeni” oldu.

Kültür Sanat 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kanadalı müzisyen The Weeknd kariyerinin zirvesinde.

James Cameron’ın yeni Avatar filminin müziklerine de imza atan The Weeknd, kariyerinin en güzel günlerini yaşıyor. Geçtiğimiz yıl yayınladığı ‘Dawn FM’ albümünün cesur konseptiyle de dikkat çeken Kanadalı müzisyenin başarısı rekorlar kitabına da girdi. Albüm yapmanın ‘çılgınlık’ olarak adlandırıldığı günümüz müzik endüstrisinde bir radyo programı konseptiyle yayınladığı ‘Dawn FM’, The Weeknd’in kariyerinde de önemli bir mihenk taşı oldu.

Guinness Rekorlar Kitabı’nın Spotify verilerinden de yararlanarak hazırladığı raporda The Weeknd, performansının mükâfatını almışa benziyor. Spotify’da aylık 111 milyonluk dinlenme rakamına ulaşan The Weeknd “dünyanın en popüler müzisyeni” listesinde zirveye yerleşti.

Bella Hadid ile ilişkisi gündem olmuştu

‘Starboy’, ‘Blinding Lights’, ‘After Hours’ ve ‘The Hills’ gibi sevilen şarkılara imza atan The Weeknd HBO’nun The Idol dizisiyle oyunculuğa da adım atıyor. Etiyopya göçmeni bir ailenin çocuğu olarak Toronto’da dünyaya gelen Abel Tesfaye nam-ı diğer The Weeknd, Bella Hadid ile yaşadığı ilişkiyle de magazin basınının gündeminde yer aldı.

İlk dizi deneyimini Lily-Rose Depp ile yaşayacak olan The Weeknd, bir yandan da büyük prodüksiyonlu stadyum konserlerine de devam ediyor. Stadyum konserlerinin artan maliyetleri ve taşıdığı riskler nedeniyle eskisi kadar rağbet görmediği dönemde The Weeknd’in performansları popülaritesiyle doğru orantılı bir biçimde büyük ilgi görmekte.

En yakın rakibi Miley Cyrus

Guinness Rekorlar Kitabı’nda “en popüler müzisyen” listesinde zirvede yer alan The Weeknd’in en büyük rakibi Miley Cyrus. Disney’in Hannah Montana dizisiyle çıkış yakalayan Miley Cyrus, Spotify verilerine göre aylık 82.4 milyonluk dinlenme sayısına sahip. Miley Cyrus’u Kolombiyalı şarkıcı Shakira 81. 6 milyonluk dinlenme sayısıyla takip ediyor.

Ayrılık acısının şifreleri, Miley Cyrus’un şarkısını listelerin tepesine koydu, indirmiyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.