Alım gücü sorulunca Macron, 2400 euroluk saatini gizlice kolundan çıkardı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, canlı yayında soru cevaplarken elini masanın altına götürdü ve gizlice kol saatini çıkardı. Ve tartışma başladı, saat küçük bir servet değerinde mi değil mi?

Dünya 24 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Macron, Anayasa'nın verdiği yetkileri sonuna kadar kullandı ve öneriyi yasalaştırdı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un başı ülkede emeklilik yaşını 62’den 64’e çıkarılması sonrası hiç olmadığı kadar belada. Ülkedeki protesto dalgası günden güne büyüyor.

Mecliste yapılan güven oylamasını kılpayı kazanarak nefes alsa da kamuoyunun yoğun tepkisi başını ağrıtıyor. Her hareketi mercek altına alınan Macron, son olarak TF1 ve France 2 kanalında mülakat verdiği sırada ülkedeki alım gücüne yönelik soruları da yanıtlarken, gizlice kolunu masanın altına götürdü ve kol saatini çıkararak kimseye göstermeden yanındaki sandalyeye bıraktı.

Bu görüntü sosyal medyanın en çok konuştuğu görüntülerden biri oldu ve saat markası ve modelinin yarattığı karmaşayla büyük bir servet tartışması yarattı.

Kimilerine göre bu kol saatinin fiyatı 80 bin euroydu ve bu insanların daha fazla çalışıp ödeyeceği vergilerle karşılanıyordu. Bazı sosyal medya kullanıcılarıysa bu iddianın doğru olmadığını öne sürüp saatin fiyatının daha makul olduğunu söylediler.

Fransa’da öfke dinmiyor: 500’den fazla kişi gözaltına alındı

Liberation gazetesi olayın peşine düşerek Macron’un taktığı saatin modelini buldu ve bunun Bell&Ross markasının BR V1-92 modeli olduğunu öğrendi. Saatin standart donanımının satış fiyatı 2400 euro. Bu fiyat tabii ki Macron’un mülakat verirken, manidar bir zamanda kol saatini çıkarıp kenara koymasını açıklamıyor.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.