Bilimsel sonuç: Anvers şehrinin kokaini meşhurmuş

Belçika'nın Anvers şehri, atık su incelemesi sonucu, günlük kokain kalıntı miktarında en yakınındaki şehirden iki kat fazla kalıntıya sahip olarak Avrupa'nın en çok kokain kullanılan şehri oldu. Anvers'te ocak ayında 110 ton kokain ele geçirilmişti.

Dünya 24 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Orta Çağ'a uzanan geçmişiyle, Anvers önemli bir turistik şehir.

Her yıl yapılan ve atık su analiziyle hangi şehirde ne ölçüde narkotik madde kullanıldığına dair sonuçları ortaya koyan araştırma, bu yıl kokain konusunda liderliği Belçika’nın Anvers şehrine verdi.

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi, 2022’de mart ve nisan aylarında toplam 104 şehirde kokain, amfetamin, metamfetamin, ectasy, ketamin ve esrar kullanımını ölçmek için numune topladı.

ABD’de ‘Kokainman kedi’

Kokain kullanımı, Belçika, Hollanda, Portekiz ve İspanya’daki şehirlerde yüksek düzeyde görüldü, 2021’deki oranlara göre 2022’de 38 şehirde kokain kullanımı arttı.

Belçika, Anvers liste başı olurken, onları olağan şüpheli Amsterdam takip etti. İspanya’nın Tarragona, Belçika’nın Brüksel, İsviçre’nin Zürih şehirleri listede üst sıralardaydı. Anvers’in en yakın şehirden iki kat fazla günlük kokain kalıntı miktarına sahip olduğu ölçüldü: Anvers’te 2381 miligram, Tarragona 1161, Amsterdam 1142, Brüksel 985, Zürih 931.

Ocak ayında Belçika ve Hollanda’da yürütülen operasyonlar sonucunda Anvers’te 110, Rotterdam’da 50 ton civarı kokain ele geçirildi. Bu 2021’de Anvers’te ele geçirilen ve rekor olan 89.5 tonu geride bıraktı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.