Ronaldo rekor kırdı, gecenin maçını İngiltere kazandı

2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri İtalya -İngiltere maçıyla başladı. Deplasmanda İngiltere 2-1 kazanarak turnuvaya iyi başladı. Lihtenştayn'ı 4-0 mağlup eden Portekiz'de Cristiano Ronaldo, futbol tarihinin en fazla milli maça çıkan oyuncusu oldu.

Spor 24 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İngiltere, İtalya deplasmanından 3 puan çıkardı.

EURO 2024 elemeleri, 8 karşılaşmayla başladı. C Grubu’nde yer alan İtalya- İngiltere maçı gecenin en beklenilen karşılaşmasıydı. İngiltere deplasmanda 13. dakikada Declan Rice ile öne geçti. 44’te kazanılan penaltıyı Harry Kane gole çevirdi ve farkı ikiye çıkardı. Kane, 54 gole ulaştığı İngiltere Milli Takımı’nda Wayne Rooney’yi geride bırakarak en golcü futbolcu unvanını elde etti. İtalya,56. dakikada Mateo Retegui’nin golüyle ümitlense de kalan dakikalarda sonucu değiştiremedi. Gecenin galibi 2-1’lik skorla İngiltere oldu.

Ronaldo, rekor kırdığı maçta 2 gol attı.

Ronaldo rekor kırdığı maçta 2 gol attı

Gecenin maçı İtalya-İngiltere’se gecenin futbolcusu şüphesiz Portekizli Cristiano Ronaldo’ydu. Portekiz, J Grubu’nda Lihtenştayn’ı konuk etti. Maça ilk 11’de başlayan Ronaldo, 197 karşılaşmayla futbol tarihinin en fazla milli maça çıkan oyuncusu oldu. Cristiano Ronaldo maçta 51 ve 63. dakikalarda iki gol atmayı başardı. Portekizli yıldızın ilk golü penaltıdan geldi. Maçı 4-0 ev sahibi ekip kazanırken diğer gollerin altında Joao Cancelo ve Bernardo Silva’nın imzası vardı.

Elemelerde 3 grupta oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

C Grubu: İtalya-İngiltere 1-2; Kuzey Makedonya-Malta 2-1

H Grubu: Kazakistan-Slovenya 1-2; Danimarka-Finlandiya 3-1; San Marino-Kuzey İrlanda 0-2

J Grubu: Portekiz-Lihtenştayn 4-0; Slovakya-Lüksemburg: 0-0; Bosna Hersek-İzlanda: 3-0

Ronaldo yıllık maaşı en yüksek sporcu oldu

Ronaldo FIFA En İyiler listesinde ilk kez yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.