Sultanlar Ligi’nin lideri Eczacıbaşı, Avrupa’nın son dördündeki yerini aldı

Sultanlar Ligi'nin yenilgisiz lideri Eczacıbaşı, deplasmanda 3-1 yendiği - Developres'i İstanbul'da 3-2 mağlup ederek CEV Şampiyonlar Ligi'nde son dörde kaldı.

Spor 24 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

CEV Şampiyonlar Ligi’nde Vakıfbank’tan sonra Eczacıbaşı da son dörde kaldı. Polonya temsilcisi Developres karşısında zaman zaman zor anlar yaşayan turuncu beyazlılar rakibini 3-2 yenmeyi başardı.

Eczacıbaşı’nın mükemmel sezonunu Galatasaray’da bozamadı

Polonya deplasmanında 3-1 kazanılan maç sonrası İstanbul’daki rövanşa Eczacıbaşı rahat çıktı. Polonya temsilcisi bunu değerlendirerek seti 25-20 kazandı. İkinci sete Eczacıbaşı daha etkili başladı. 25-19’lu skorla setlere 1-1 denge geldi. Heyecan fırtınası şeklinde geçen üçüncü sette Developres mücadeleyi bırakmadı. Set sonunu daha iyi oynayarak seti 26-24 kazandı. 4. sette Polonya ekibinin turu altın sete götürmek için kazanmaktan başka çaresi yoktu. Ancak Eczacıbaşı ciddeyeti elden bırakmadı. Seti 25-21 alarak yarı finale yükselmeyi garantiledi. Prestij için oynanan 5. sette de üstünlüğünü sürdüren Eczacıbaşı 15-8’le maçı 3-2 kazandı.

Eczacıbaşı, yarı finalde İtalya’nın Igor Gorgonzola takımıyla karşılaşacak. Final-four’un nerede oynanacağı ise CEV tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Avrupa fatihi Vakıfbank’a durmak yok! Başarıya giden yolun sırrı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.