Citigroup: Bankacılık krizinde güvenli liman Çin

Citigroup Çin Başekonomisti Xiangrong Yu, global bankacılık geriliminde Çin'in güvenli liman olarak öne çıktığını belirterek, "Çin, hızlanan büyümesi ile global benzerlerinin önüne çıkabilir" dedi.

Ekonomi 25 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Citigroup’un Çin Başekonomisti Xiangrong Yu, ABD ve Avrupa’da bankacılık sektörlerini saran son kargaşanın Çin’i “göreceli olarak güvenli liman” olarak öne çıkardığını söyledi.

Geçen yıl Covid kontrol tedbirleri ve düzenleme-denetim belirsizlikleri nedeniyle Çin’e yatırımcı güveninin düştüğünü hatırlatan Yu, şimdi bu kontrollerin sona erdiğini ve politika yapıcıların denetim-düzenlemeler konusunda daha net sinyaller verdiklerini vurguladı.

“Aktvite ivmesi, araç satışlarında iyileşme ve gayrimenkul satışlarının istikrar kazanmasıyla birlikte şu anda buluna noktadan daha yukarı toparlanabilir” diye konuşan” Citi ekonomisti, “Çin, hızlanan büyümesi ile global benzerlerinin önüne çıkabilir, ABD ve Avrupa’da ekonomilerin artan finansal bozulma riski ile karşı karşıya oldukları ortamdü, büyümesi, finansal sağlamlığı, politika disiplini dikkate alındığında göreceli olarak bir güvenli liman olabilir” diye konuştu.

Konu mahkemelik: Credit Suisse kurtulurken sağı solu batırdı

25

Credit Suisse’e Bitcoin nispeti: Bir zamanlar ucuz bir para birimi vardı hatırlar mısın!

Krizin faturası onlara çıktı: Credit Suisse için 40 bin çalışan feda edilebilir

ABD’deki bankacılık krizi, kripto firmalarını denizaşırı ülkelere yönlendirebilir

https://10haber.net/2023/03/20/ubsten-tarihi-satin-alma-156666/

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.