Ed Sheeran’dan yeni şarkı: Ama acılara alışılmaz

Önce yakın arkadaşını kaybeden sonra karısının hasta olduğunu öğrenen şarkıcı Ed Sheeran yaşadığı buhranlı günleri 'Eyes Closed' şarkısıyla dillendiriyor. Müzisyenin beklenen albümünden önce yayınladığı şarkısı dün müzikseverlerle buluştu.

Kültür Sanat 25 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ed Sheeran'ın beklenen albümü 5 Mayıs'ta çıkacak. Ed Sheeran'ın yeni şarkısı 'Eyes Closed' dün yayınlandı.

Dört kez Grammy ödülü alan İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Ed Sheeran, ‘Subtract’ adlı yeni albümünün öncesinde ‘Eyes Closed’ şarkısını yayınladı. Sheeran’ın yeni şarkısını birini kaybetmekle ilgili. Yakın zamanda başarısını borçlu olduğunu sürekli dile getirdiği yakın müzisyen arkadaşı Jamal Edwards kaybeden Sheeran, onun ani ölümü üzerine şarkıyı yazdığını söyledi.

Albümün içeriğini değiştirdim

Sheeran, 5 Mayıs’ta yayınlanacak ‘Subtrack’ albümüyle ilgili de “10 senedir ‘Subtract’ ismini verdiğim albümüm üzerine çalışıyorum. Bu süreçte yüzlerce şarkı yazıp besteledim ve vizyonumu en net ifade eden şarkılar üzerinde çalışarak mükemmel bir akustik albüm hazırlamaya çalışıyordum. Bu sırada 2022 yılı başında yaşadığım bir dizi olay hayatımı, ruh sağlığımı ve sanata bakış açımı değiştirdi. Bir hafta içinde, 10 yıllık bir çalışmayı en derin ve karanlık düşüncelerimle değiştirdim” dedi.

Terapiste gitmek garip karşılanıyor

Yakın arkadaşları Jamal Edwards 2022’de kaybeden sanatçının eşi Cherry Seaborn’a da hamileyken tümör teşhisi konmuştu. Bu haberlerin ardından artık yaşamak istemiyormuş gibi hissettiğini söyleyen müzisyen “Bu düşünceler yeterince kötüydü ama daha sonra utanmaya da başladım. Bencilce duruyordu, özellikle de bir baba olarak. Bundan gerçekten utanıyorum” demiş ve  İngiltere’de bir terapiste gitmenin garip karşılandığından bahsetmişti. Sonrasında da sanatçı “Ama biriyle konuşabilmenin, bastırılmış duyguları açığa çıkarmanın ve bundan dolayı suçlu hissetmemenin çok yararlı olduğunu düşünüyorum” demişti.

Ed Sheeran, 5 Mayıs’ta yayınlanacak olan albümünde 14 şarkı ve dört bonus track olmak üzere toplam 18 şarkıdan oluşacak. Albüm merakla bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.