Türkiye’nin Euro 2024 macerası Ermenistan’da başlıyor

Türkiye, Euro 2024 elemelerinde il maçına Ermenistan deplasmanında çıkıyor. Milli Takım Teknik Direktörü, bir gazetecinin kaybetmekle ilgili sorusuna "O senaryoyu kafamda oynatmıyorum" yanıtını verdi.

Spor 25 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kuntz ve Cengiz Ünder basın toplantısına beraber çıktı.

Eruo 2024 elemelerinde Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile D Grubu’nda bulunan Türkiye ilk maçını Erivan’da oynayacak. Maç öncebi Türkiye Milli takım Teknik Direktörü Stephen Kuntz, Republican Stadı’nda basın toplantısı düzenledi. Kuntz’a göre milli oyuncular formda ve Ermenistan maçını kazanmak için elinden geleni yapacak. Teknik direktör değişikliği sonrası Ermenistan’ın kadrosunun değiştiğini vurgulayan Kunz kendi oyunlarına odanacaklarını belirtti. Ermenistanlı bir gazetecinin sorduğu “Kaybederseniz Türkiye’ye nasıl döneceksiniz?” sorusuna ise Kuntz şu yanıtı verdi: “O senaryoyu kafamda oynatmıyorum.”

Kuntz’tan sonra soruları yanıtlayan Cengiz Ünder’e de iki ülke arasındaki gerginlik soruldu. Ünder, “Biz futbolcuyuz, buraya sadece işimizi yapmaya geldik” dedi.

Mehmet Büyükekşi, Almanya’da yapılacak Euro 2024’e gitmek zorunda olduklarını söyledi.

Büyükekşi’den bütün kulüp başkanlarına davet

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, gruba Ermenistan maçıyla iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirtirken Bursa’daki Hırvatistan maçına bütün profesyonel kulüplerin başkanlarını davet edeceklerini söyledi.

Ermenistan, Oleksandr Petrakov ile yeni bir başlangıç yapacak.

Oleksandr Petrakov: Herkes lider olmalı

Ermenistan Milli Takımı Teknik Direktörü Oleksandr Petrakov gruptaki her takımın şansının eşit olduğunu söyledi. “Henrikh Mkhitaryan’ın ardından Ermenistan’da lider oyuncu kim olacak?” sorusuna Perkov, “Takımda herkes lider olmalı. Tek bir kişiyi lider yapmak, ona göre oyunu ayarlamak benim tarzım değil” yanıtını verdi.

Ronaldo FIFA En İyiler listesinde ilk kez yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.