Haftasonu konsersiz kalmayın: Evgeny Grinko yeniden İstanbul’da

Rus piyanist Evgeny Grinko bu akşam TİM Show Center’da müzikseverlerle buluşacak. ‘Valse’ ve ‘Field’ gibi besteleri büyük beğeni toplayan Evgeny Grinko’nun yanı sıra yerli sahnenin önemli isimleri de bu akşam kentin farklı mekânlarında müzikseverlerle buluşacak.

Kültür Sanat 25 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Evgeny Grinko 2021'de yeni albümü 'Orange Marmalade'ı yayınladı.

Evgeny Grinko’yu, soğuk Rus bozkırında külü düşmek üzere olan sigarasını tüttürürken derin bir huşu içerisinde çaldığı ‘Valse’ bestesiyle tanıdık. İstanbul’un yanı sıra Ankara, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri ve İzmir gibi daha pek çok şehirde konser veren Evgeny Grinko, konser sayısından da görülebileceği üzere tüm Türkiye’de sevilen bir isim. Müzisyen bu akşam TİM Show Center’da saat 21.00’de sahne alacak. Rus piyanist, son olarak 2021 yılında ‘Orange Marmalade’ isimli albümünü yayınlamıştı.

Yüzyüzeyken Konuşuruz Bostancı’da

Cumartesi gecesi, İstanbul’un Anadolu yakası alternatif müziğin önemli temsilcisi Yüzyüzeyken Konuşuruz’u ağırlıyor. İki hafta önce ‘Durmaz Akar’ adlı teklilerini yayınlayan grup Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahne alacak. Anadolu yakasında müziğin kalbinin attığı Kadıköy klezmer ezgilerine ev sahipliği yapacak. Koma Sahne’deki konserde İstanbul Klezmer Kapelye, Doğu Avrupa’nın Yahudi ve Roman kültürüyle harmanlanan geleneksel şarkılarını seslendirecek.

Cumartesi akşamı müzikseverlerle buluşacak olan bir diğer isim de Selen Beytekin. Yerli caz sahnesinin başarılı sanatçısı özel projesiyle Zorlu PSM touché’de. Günün öne çıkan bir diğer konseri de Babylon’da. Baba Zula ve Sattas ‘Dayanışma için Müzik’ kapsamında sahne alacak. Geceden elde edilecek gelir Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenenler için kullanılacak.

2007 yılında ilk albümleri ‘Sulu Şaka’yı yayınlayan Peyk, bu Cumartesi akşamı sevenleriyle buluşacak bir diğer topluluk. ‘Halim Yok’, ‘Denizdeyim’ gibi sevilen şarkılara imza atan Peyk, Asmalımescit’teki Blind’da.

M83 ile İstanbul’da randevumuz var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.