Hastane ve otelde aynı gün çıkan yangınlarda üç kişi hayatını kaybetti

İstanbul Pendik'te 7 katlı otelde ve Üsküdar'da Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı gün çıkan yangınlarda toplam üç kişi hayatını kaybetti. 

Gündem 25 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Pendik’te 7 katlı otelde ve Üsküdar’da Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aynı gün çıkan yangınlarda toplam üç kişi hayatını kaybetti.

Üsküdar’da bulunan Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin altıncı katta bulunan ameliyathane bölümünde gece 02.30 sularında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale ettiği yangında yoğun bakımda yatan bir hasta hayatını kaybetti. Yoğun bakımda tedavi gören 15 ve diğer serviste yatan 109 hasta çevre hastanelere nakledildi. Ayrıca yangından dördü sağlık, altısı itfaiye görevlisi olmak üzere 10 personel de etkilendi. Sağlık ve itfaiye görevlileri tedavi ve gözetim altına alındı.

Sabah saatlerinde ise Pendik’te bulunan yedi katlı bir otelde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında bir kişi hayatını kaybetti.

Oda TV’nin haberine göre yangının çıktığı otelin fuhuş ve ruhsatsızlıktan farklı tarihlerde altı kez mühürlendiği ve 21 Haziran 2022’de faaliyetten men edildiği belirtildi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.