Londra’daki ünlü Victoria ve Albert Müzesi’nde ‘Açık İftar’

İngiltere'nin başkenti Londra’daki en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Victoria ve Albert Müzesi, toplu iftara ev sahipliği yaptı. Proje kapsamında ülke genelinde pek çok mekânda benzeri iftar organizasyonları düzenlenecek.

Kültür Sanat 26 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Victoria ve Albert Müzesi'nin büyük salonu iftar yeniden düzenlendi.

‘Ramazan Çadırı Projesi’ kapsamında İngiltere’de geleneksel hale getirilen ‘Açık İftar’ programlarının bir ayağı Londra’daki ünlü Victoria ve Albert Müzesi’nde gerçekleşti. Ramazan boyunca ülkenin farklı kentlerinde gerçekleşecek olan iftar programlarının ilki Shakespeare’s Globe’da düzenlenmişti. Chelsea’nin maçlarına ev sahipliği yapan Stamford Bridge Stadı, ‘Açık İftar’ etkinliklerinin bir diğer mekânı oldu. Stadını iftar için açan Premier League takımları arasında Brighton & Hove Albion da var. Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan ‘Ramazan Çadırı Projesi’nin kurucusu Omar Salha, 10 yıldır her ramazan ayında bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

En büyüğü Trafalgar Meydanı’nda

Victoria ve Albert Müzesi’ndan sonra iftar buluşmalarına devam edeceklerini belirten Salha, en büyük ölçekli buluşmanın Londra’nın merkezindeki Trafalgar Meydanı’nda düzenleneceğini söyledi. Yardım kuruluşu Islamic Relief ile Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere gıda desteğinde bulunmak için yardım topladıklarını da anlatan Salha, “Tüm Ramazan Çadırı Projesi olarak geçmiş olsun Türkiye ve hayırlı ramazanlar demek istiyorum.” dedi.

Kulüpler statlarını açıyor

‘Ramazan Çadırı Projesi’ kapsamında ramazan boyunca Chelsea ve Brighton kulüplerinin stadyumları dışında Aston Villa ve Queen’s Park Rangers kulüplerinin statları ile Wembley Stadyumu’nda iftar programları yapılacağı açıklandı.

İBB’ye bağlı müzeler ramazanda geceleri de açık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.