1 milyar dolarlık istifa

Suudi Ulusal Bankası, dün yaptığı açıklamayla Yönetim Kurulu Başkanı Ammar AlKhudairy'nin görevinden istifa ettiğini duyurdu. Credit Suisse'ten daha fazla hisse almayacaklarını söyleyerek paniğe neden olan AlKhudairy, Credit Suisse'in satılmasıyla bankasına 1 milyar dolar zarar ettirmişti.

Ekonomi 27 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Saudi National Bank, Nisan 2021'de Samba Financial Group (SFG) ve National Commercial Bank'ın birleşmesiyle kuruldu. Ammar AlKhudairy 2019'dan birleşme tarihine kadar SFG'nin Başkanlığı görevindeydi.

Suudi Ulusal Bankası (SNB) dün yaptığı açıklamayla Yönetim Kurulu Başkanı Ammar AlKhudairy’nin görevinden istifa ettiğini duyurdu. Suudi Menkul Kıymetler Borsası’na açıklama yapan SNB, Khudairy’nin yerine SNB Genel Müdürü ve CEO’su Mohammed al-Ghamdi’nin geçeceğini belirtti. Açıklamaya göre AlKhudairy “kişisel nedenlerle” istifa etti.

UBS, rakibi Credit Suisse’i satın aldı, bankacılık krizi bitiyor

AlKhudairy 16 Mart’ta Bloomberg’e yaptığı açıklamada, bankacılık krizinden etkilenen Credit Suisse’ten daha fazla hisse almayacaklarını söylemişti. Credit Suisse’e sermaye enjeksiyonu gerekebileceğini düşünen yatırımcılar Khudairy’nin bu açıklamasıyla paniğe kapılarak hisselerde satışa geçmiş ve tek seansta yüzde 24 değer kaybı olmuştu.

İsviçre hükümetinin aracılığıyla Credit Suisse, 19 Mart’ta rakibi UBS tarafından 3 milyar İsviçre Frangı karşılığında (3,2 milyar dolar) satın alındı. Kurtarma anlaşmasında UBS hissedarlara hisse başına 0,76 frank ödedi. SNB ise bu satın almayla birlikte Credit Suisse yatırımının yüzde 80’ini kaybederek 1 milyar doların üzerinde zarar etti.

Credit Suisse’e 54 milyar dolarlık hayat öpücüğü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.