ABD’de ilkokula silahlı saldırı: 3’ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin Tenessee eyaletine bağlı Nashville kentinde özel bir Katolik ilkokuluna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda saldırgan da dahil olmak üzere 3'ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti.

Dünya 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Saldırganın 28 yaşında bir kadın olduğu öğrenildi. Fotoğraf: AA

ABD’nin Tenessee eyaletinde bir okulda meydana gelen silahlı saldırıda, 3’ü çocuk 3’ü okul görevlisi olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan 2 uzun namlulu silah ve bir de tabanca taşıyan saldırganın da olay yerinde öldürüldüğü bildirildi.

Yetkililer saldırganın kimliği hakkında herhangi bir yorumda bulunmasa da İngiliz haber ajansı Reuters’da yer alan haberde saldırganın 28 yaşında bir kadın olduğu belirtildi. ABD’de silahlı saldırılar yaygın olsa da saldırganın kadın olması pek de olağan bir durum sayılmaz. Ülkede 1966’dan beri meydana gelen 191 toplu katliamın sadece 4’ü bir kadın tarafından gerçekleştirildi.

200 öğrencisi bulunan ve anaokulundan altıncı sınıfa kadar eğitim veren okulun, geçen yıl nişancılık eğitim programı düzenlediği öğrenildi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın silahlı saldırı konusunda bilgilendirildiği, gün içerisinde yapacağı konuşmada bu konuya değineceği bildirildi.

Brezilyalı modele silahlı saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.