AK Parti’nin seçim kampanyası: Erdoğan kucaklayıcı bir dil kullanacak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında AK Parti'nin kampanya planlamalarına dair bilgiler verdi. 'Türkiye için hemen şimdi' sloganının kullanılacağını aktaran Selvi, "Sadece mitingler yapılmayacak. Yerli ve milli projelerin hayata geçirildiği törenler düzenlenecek" diye yazdı.

Siyaset 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

AK Parti’nin ‘çok farklı, geleceğe dair umut veren bir seçim kampanyası planladığını’ ancak 6 Şubat depremlerinin ardından bunun değiştiğini belirten Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Deprem gerçeğini esas alan ama geniş kitlelerin daha iyi bir Türkiye’de yaşama arzusuna cevap veren yeni bir seçim kampanyası hazırlandı” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin deprem bölgesinde afiş çalışmaları yapmayacağını aktaran Selvi, “Depremin etkisi nedeniyle coşkulu bir seçim kampanyası yürütülmeyecek. Ama pozitif bir kampanya yürütülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kucaklayıcı bir dil kullanacak. AK Parti’nin seçim kampanyasında da pozitif temalar kullanılacak” dedi.

Kampanyada ‘Türkiye için hemen şimdi’ sloganının kullanılacağını yazan Selvi, bir slogan daha olduğunu fakat bunun mitinglerin başlamasının ardından duyurulacağını belirtti.

Yazıya göre kampanya görsellerinde ise TOGG, Milli Muharip Uçağı, İHA’lar, SİHA’lar ve Akkuyu Termik Santrali gibi yerli ve milli projeler kullanılacak.

Selvi yazısında, edilen ‘Mitingler olacak mı?’ sorusunu da şöyle yanıtladı: “Miting yapılacak. Ama sadece mitingler yapılmayacak. AK Parti’nin seçim kampanyasının ana omurgasını oluşturan yerli ve milli projelerin hayata geçirildiği törenler düzenlenecek. Böylece Erdoğan güçlü bir şekilde sahaya girecek.”

Deprem nedeniyle kampanyanın ‘şarkılı türkülü’ yürütülmeyeceğini yazan Selvi, kesin karar verilmese de bayramdan sonra deprem bölgelerinin dışında yapılacak mitinglerde seçim şarkısı kullanılması yönünde bir eğilim de olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyası, “Renksiz ama etkili” olacakmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.