Cumhuriyetin 100. yılına özel müzikal: 1923

Cumhuriyetin 100. yılı için planlanan etkinliklere bir yenisi daha ekleniyor. Milli Mücadele günlerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar gelişen olayları konu edinen ‘1923’ müzikali, 23 Nisan'da izleyiciyle buluşacak.

Kültür Sanat 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Cumhuriyetin kuruluş hikâyesini anlatan müzikalin biletleri 27 Mart'ta satışa çıkıyor.

Cumhuriyetin kuruluş hikâyesi müzikal oluyor. Milli Mücadele günlerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar gelişen olayları konu edinen ‘1923’ müzikali’nin prömiyeri 23 Nisan’da Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndaki bu ilk gösterimin ardından müzikal 24, 25 ve 27 Nisan’da da izleyiciyle buluşacak. Biletler ise 27 Mart’ta satışa çıkacak.

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM’nin yapımcılığının üstlendiği müzikalin başrollerinde Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar yer alıyor. Lerzan Pamir ve Mehmet Ergen’in yönettiği oyunun müziklerinin altında Tuluğ Tırpan’ın imzası var. Müzikalin koreografisi ise Beyhan Murphy’ye ait. Tarih danışmanlığını Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan’ın üstlendiği yapımın metnini Yekta Kopan, Mert Dilek ve müzikal yönetmenliğini de üstlenen Mehmet Ergen kaleme aldı.

Tasarımlar ödüllü isme ait

Dekor tasarımının altındaki imza ise Royal Shakespeare Company’den San Francisco Opera’ya kadar dünyanın önde gelen prodüksiyonlarının dekor ve kostüm tasarımını gerçekleştiren ödüllü tasarımcı Robert Innes Hopkins’e ait.

Tiyatroda seyircinin fotoğraf veya video çekmemesi için önlem arayışı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.