Ertelenen dörtlü zirvede yeni tarih verildi

Türkiye, Suriye, İran ve Rusya dışişleri bakan yardımcıları düzeyindeki görüşmelerin, Moskova'da nisan başında yapılacağı açıklandı. Aslında 15-16 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan dörtlü zirve, 'teknik sorunlar' gerekçesiyle ertelenmişti.

Dünya 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ertelenen dörtlü zirve, nisan başında yapılacak.

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde 15-16 Mart tarihlerinde yapılması planlanan ancak “teknik sorunlar” nedeniyle gerçekleşmeyen toplantının nisan başında yapılacağı bildirildi. 

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin haberine göre Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, sözkonusu dört ülkenin dışişleri bakan yardımcılarının Moskova’da bir araya geleceğini açıkladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad 15-16 Mart’taki toplantılardan hemen bir gün önce Moskova’ya giderek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüştü. Görüşmenin akabinde Rus medyasına konuşan Esad, Türkiye’nin Suriye’den askerlerini çekmediği müddetçe herhangi bir uzlaşının sağlanamayacağını ifade etmişti.

Dörtlü zirvenin Esad’ın Moskova ziyareti dolayısıyla ertelendiği iddia edilmişti. Ancak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu toplantının ertelenmesini, “Ruslar ‘Biz bunun hazırlığını yapamadık, erteleyelim’ dediler. Ama Suriye rejimi oradaydı, belki ortak karar vermişlerdir. Daha sonra ‘İleride yapacağız’ dediler, biz de ‘Tamam’ dedik” sözleriyle açıklamıştı.

Öte yandan 20 Mart’ta Suriye Parlamentosu Milletvekili Ali Odeh El Cadan, Suriye’nin Rusya aracılığıyla Türkiye’ye muhtıra yolladığını söylemişti. Cadan, dışişleri bakanları düzeyindeki bir görüşmenin bu muhtıranın onaylanmasına bağlı olduğunu söylemişti.

Suriye, Rusya aracılığıyla Türkiye’ye muhtıra vermiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.