Fazıl Say’dan Brüksel’de depremzedeler yararına konser

Belçika’nın başkenti Brüksel’in ünlü performans salonu Bozar, Fazıl Say’ın konserine ev sahipliği yaptı. Büyük ilgi gören konserden elde edilen gelir depremzedelere aktarılacak.

Kültür Sanat 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fazıl Say, Brüksel'in ünlü Bozar salonunda sahne aldı.

Fazıl Say, Avrupa konserlerine devam ediyor. Belçika’nın başkenti Brüksel’de önceki gece bir konser veren Say büyük ilgiyle karşılaştı. Palais des Beaux-Arts ya da diğer adıyla Bozar’da iki bin kişinin karşısına çıkan Fazıl Say’a Serenad Bağcan da eşlik etti.

Say sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konserden elde edilen gelirin deprem bölgesine aktarılacağını belirtti. 1929 yılından bu yana Brüksel’de sayısız etkinliğe ev sahipliği yapan Bozar’daki konser bitiminde Fazıl Say ve Serenad Bağcan dakikalarca alkışlandı.

Sırada Londra ve Zorlu PSM var

Avrupa programına devam eden Say, bu akşam da Londra’nın önemli etkinlik mekânlarından Barbican Center’da sahne alacak. Aynı mekânda dün akşam da sahne alan Say’ın her iki konserinin biletleri günler öncesinden tükenmişti. Say, 5 Nisan’da da Jamal Aliyev ile birlikte Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşacak.

Sezen Aksu’nun ‘Avcı’ şiirine beste

Ünlü müzisyen, turne programının yanında yeni beste çalışmalarına da devam ediyor.

Say, geçen hafta yaptığı açıklamada da, bir 100. Yıl Marşı bestelediğini duyurmuştu. “Halkımıza naçizane hediyemdir” sözleriyle  yeni marşının müjdesini veren Say, eserin kaydını 200 kişilik bir koro ve orkestrayla gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi. Beste üretmeye devam ettiğini vurgulayan Fazıl Say, Sezen Aksu’nun ‘Avcı’ şiirine yaptığı besteyi de tamamladığını belirtti.

Sezen Aksu, “Sonuç olarak 47 yıldır yazıyorum… Yazmaya da devam edeceğim” sözleriyle sona eren ‘Avıc’ şiirini kendisine yönelik başlatılan karalama kampanyasına karşı cevap olarak kaleme almıştı.

Sezar’ın ölümü için bastırılan tarihi sikkeyi, ABD Yunanistan’a iade etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.