MHK, uymadığı kriteri kaldırdı!

Merkez Hakem Kurulu, hakemlerin 5 haftada 3 maçtan fazla görev alamama kriterini kaldırdığını duyurdu. Ancak Ali Şansalan örneği kriterin uygulanmadığını gösteriyor.

Spor 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ali Şansalan, MHK'nin açıklamasını boşa düşürdü.

Lale Orta başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) göre şampiyonluk ve küme düşme yarışında kritik haftalara girildi. Bu yüzden bir duyuru yapan MHK,  hakemlerin 5 haftada 3 maçtan fazla görev alamama kriterini ‘bu haftadan’ itibaren kaldırıldığını TFF’nin resmi sitesinden açıkladı.

Lale Orta-Galatasaray tartışması mahkemede bitecek

Ancak gazeteci Emrah Kayalıoğlu, kriterin zaten uygulanmadığını söyledi. Kayalıoğlu, MHK Başkanı Lale Orta’ya seslenerek şunları söyledi: “Bu haftadan itibaren” diyor. Yani ’27. haftaya kadar 5 haftada 3 maçta görev verilen hakem yok’ diyor. Öyle mi gerçekten Sayın Orta? Sadece sizin döneminize bakınca bile bu kurala uyulmadığı ortada. Kamuoyuyla niye dalga geçiyorsunuz? Ali Şansalan’a 22, 23, 25 ve 26. haftada hakemlik görevi vermediniz mi? VAR, AVAR, dördüncü hakemlikleri katmıyorum. Orada bile bir çırpıda kurala uymadığınız örneği varken ‘Bu haftadan itibaren’ demenizin açıklaması var mı?”

Lale Orta ve ekibi göreve başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.