İşadamı Kemal Zorlu toprağa verildi: Öleceğini bilir gibi tüm borçlarını ödemiş

İzmirli işadamı Kemal Zorlu Ocak ayında 2012’den buyana davalık olduğu Nevzat Demir'e 12 milyon dolarlık borcunu tek kalemde ödedi. Zorlu Holding ve Egeplast’taki hisselerini de eşine devretti. Zorlu'nun bu hamleleri "Tüm sorunları çözerek vefat etti" yorumlarına neden oldu.

Ekonomi 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Hayata geçen hafta veda eden İzmir’in duayen iş insanlarından Kemal Zorlu’nun vefatından kısa süre önce attığı iki önemli adım, “Sanki öleceğini biliyordu” dedirtti. Yeni Asır’ın haberine göre, dava konusu olan 12 milyon dolarlık borcunu tek kalemde ödedikten sonra şirket hisselerini de eşine devreden Zorlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Zorlu’nun ölmeden önce ocak ayı sonunda 2012’den bu yana süren işadamı Nevzat Demir’e 12 milyon dolarlık (228 milyon lira) borcunu tek kalemde ödemesi ve hemen ardından da bu ay başlarında holding ve bölgenin sanayi devi Egeplast A.Ş.’deki hisselerini 50 yıllık eşi Semra Zorlu’ya devretmesi, “Sanki öleceğini biliyordu” yorumlarına neden oldu.

11 yıl sonra çözüldü

Kemal Zorlu ile Nevzat Demir arasındaki borç anlaşmazlığı yıllarca sürmüş, Kemal Zorlu’dan 11 yıl önce verdiği 12 milyon dolarlık alacağını tahsil edemediğini belirten Demir, çözüm için yargıya başvurmuştu. Süreç devam ederken Kemal Zorlu, 227 milyon lirayı bulan (12 milyon dolar) borcunun tamamını 25 Ocak sabahı itibariyle tek kalemde ödedi. Kemal Zorlu’dan Mart ayının başlarında da holdingdeki 29 milyon 727 bin 147 adet borsada işlem görmeyen hissesini, 8,50 TL fiyattan 252 milyon 680 bin liraya eşi Semra Zorlu’ya satmıştı. Satışın ardından Kemal Zorlu’nun holdingteki payı yüzde 30’dan yüzde 3.03’e düşmüştü. Kemal Zorlu, aynı gün Egeplas’taki hisselerini de borsa dışında sattı. Zorlu’nun şirketteki hisse payı böylece sıfırlanırken, hisselerini de eşine sattığı tahmin ediliyordu. Zorlu’nun son günlerde arka arkaya yaptığı bu iki hamle, “Sanki öleceğini biliyordu. Tüm sorunları çözerek vefat etti” yorumlarına neden oldu.

Basmane’deki proje gerçekleştirilemedi

Kemal Zorlu’nun en büyük hayali Basmane çukurunda dünya ticaret merkezi inşaatını gerçekleştirmekti. İzmir’de binlerce kişi bir araya getirerek kurduğu Güçbirliği Holding’in EGS Holding’le beraber başvurduğu proje imar planlarıyla ilgili açılan davalar nedeniyle gerçekleştirilememişti.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler