Tottenham’da deja vu! Conte, Mourinho gibi kovuldu

Tottenham, İtalyan çalıştırıcı Antonio Conte ile yolları ayırdığını duyurdu. Conte'nin hikayesi meslektaşı Jose Mourinho ile büyük benzerlik gösteriyor.

Spor 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mourinho ile Conte Tottenham'dan çok benzer şekilde ayrıldı.

Dünya futbolundaki en önemli teknik direktörleri saysanız listeye Antonio Conte ve Jose Mourinho’yu koyarsınız. Bu iki isim teknik direktörlük yaptıkları kulüplere şampiyonluklar kazandırdılar, başarılarıyla taraftarlarını çok mutlu ettiler. Ancak bu iki ismin Tottenham macerası aynı şekilde bitti. Sezon devam ederken yollar ayrıldı.

Conte’ye teşekkürlü veda mesajı

Premier Lig’de 49 puanla 4. sırada bulunan Tottenham, yaptığı açıklamada ayrılığı şöyle duyurdu: “Karşılıklı anlaşarak teknik direktör Conte’nin kulüpten ayrıldığını duyuruyoruz. Conte’nin kulüpteki ilk sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazandık. Katkılarından dolayı Antonio’ya teşekkür eder, kendisine gelecekte başarılar dileriz.”

Conte’nin yerine eski yardımcısı Cristian Stellini sezon sonuna kadan Tottenham’ın başına getirildi.

Premier Lig, Everton’un gözünün yaşına bakmadı!

Maurinho ile kaderi aynı oldu

Conte, Tottenham’ı Inter’i şampiyon yaptıktan sonra imza atmıştı. Premier Lig’e yabancı değildi. Tottenham’dan önce iki sezon Chelsea’nın başında bulunmuş ve şampiyonluğa ulaşmayı başarmıştı. Portekizli meslektaşı Jose Maurinho’da Chelsea ile yaşadığı şampiyonluklardan sonra Premier Lig’e Tottenham ile dönmüş ancak hüsrana uğramıştı. Conte’nin kaderi de aynı oldu.

Conte, Southampton beraberliğinden sonra futbolcularını suçladı.

İki teknik direktör arasındaki benzerlik bu kadarla kalmadı. Conte ve Maurinho transfer döneminde isteditleri oyunculara servet yatırdılar. Ancak görevden alınmadan önceki son demeçleri futbolcuları suçlar nitelikteydi. Conte, 3-1 galipken 3-3’e yakalandıkları Southampton maçından sonra takımını suçladı: ““Biz bir takım değiliz. Sahaya giren 11 oyuncuyuz. Bencil oyuncular görüyorum, birbirine yardım etmek istemeyen ve gönül vermeyen oyuncular. Bu sezon geçen sezona göre, şimdi bu açıdan daha kötüyüz. Takım olmadığın zaman gelişemezsin.”
Maurinho da nisan 2021’de 2-2 öne geçtikleri Newcastle maçında 2-2’ye “Oyuncular, en iyilerin sahip olduğu vizyon ve dengeden yoksunlar” demişti. İki teknik direktör de futbolcuları suçladıktan kısa bir süre sonra görevden alındı. Tabii bunda ikisinin de Avrupa’dan elenmesi etkili oldu.

Conte’nin Tottenham karnesi

Kasım 2021’de Tottenham’ın başına geçen Conte, 76 maçta 41 galibiyet, 12 beraberlik ve 23 yenilgi aldı.

Manchester City Premier Lig’de küme düşebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.