CHP’nin yeni RTÜK üyesi adayı Tuncay Keser oldu

CHP'li Okan Konuralp'in milletvekili adayı olmasından dolayı, boşalan RTÜK üyeliğine Tuncay Keser aday gösterildi. Seçilmesi halinde Tuncay Keser iki yıl görev yapacak.

Gündem 29 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

CHP’nin RTÜK üyesi Okan Konuralp’in milletvekilliği adaylığı için istifa etmesinin ardından Konuralp’in yerine gelecek isim belli oldu. O isim uzun süredir CHP’nin Meclis Grup Danışmanlığı görevinde bulunan Tuncay Keser oldu.

Tuncay Keser için CHP Meclis grubu gerekli yazıyı hazırladı ve Meclis başkanlığına sundu. Seçimin bu hafta içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Seçilmesi halinde Tuncay Keser iki yıl görev yapacak. RTÜK’e CHP kontenjanından daha önce seçilen ve görevini sürdüren bir diğer isim ise İlhan Taşçı.

RTÜK’ten Halk TV ve TELE1’e program durdurma cezası

Tuncay Keser kimdir?

1972 yılında Sinop’ta doğdu. İlk ve ortaöğretimini Sinop’ta tamamladı. Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Bölümü’nden 1992 yılında mezun oldu. Gazeteciliğe aynı yıl ANKA Haber Ajansı’nda başladı. 2002 yılına kadar eğitim, başbakanlık, TBMM, Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yaptı.

Bu dönemde Türkiye Gazeteciler Sendikası’na (TGS) üye oldu, TGS işyeri temsilcisi, genel kurul delegesi ve Ankara Şube Yönetim Kurulu üyesi olarak sorumluluk üstlendi.

2002 yılında Millî Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri oldu. Bu görevinin ardından TBMM’de milletvekili danışmanlığı yaptı. Kasım 2017’den bu yana TBMM CHP Grup Basın Danışmanlığı görevini yürütüyor.

Parlamento hukuku, siyasal iletişim, medya, eğitim ve halkla ilişkiler konularında çeşitli kurs ve seminerlere katılan ve çalışmalar yapan Keser; Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Gazeteciler Cemiyeti üyesi. Keser evli ve bir çocuk babası.

Babacan: RTÜK iktidar ortaklarının yayınlarına 18 yaş sınırı koysun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.