Hırvatistan Türkiye’den hem 3 puan hem plaket aldı!

Euro 2024 elemelerine Ermenistan galibiyetiyle başlayan Türkiye, Dünya üçüncüsü Hırvatistan karşısında ilk yarıda Kovacic'in attığı 2 gole mani olamadı. Maçtan önce Hırvat oyunculara depremdeki dayanışması için plaket verildi.

Spor 29 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye 2024 Euro elemelerine Ermenistan deplasmanında aldığı 2-1’lik galibiyet ve 3 puanla başladı. Bursa’da konuk grubun ağır abisi ve ilk maçında Galler ile 1-1 berabere kalan Dünya üçüncüsü Hırvatistan’dı. Maçtan önce sahada dostluk görüntüleri vardı. Kahramanmaraş depremlerinden sonra formasını satarak afetzedelere destek olan Hırvatistan futbolcuları onore edildi. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun doğu tribününe asılan pankartlarda “Yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz” ve “Desteğinize ve dostluğunuza minnettarız” yazılı pankartlar asıldı. Ayrıca, depremden etkilenen kentlerin resmedildiği dev bir pankart tribünlerde açıldı. Maçtan önce 100’ü A Milli olmak üzere farklı yaş kategorilerinde 173 kez ay yıldızlı formayı giyen Arda Turan’a Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından özel forma verildi.

Galler, Letonya’ya karşı hata yapmadı

Gole kadar Türkiye etkili gözüktü

Ermenistan karşısında 3’lü defansla çıkan Stephen Kuntz yönetimindeki Türkiye, Hırvatistan maçına 4’lü sistemle çıktı. İlk 20 dakika Kerem Aktürkoğlu ve Cengiz Ünder ile 3 pozisyon bulan Türkiye, yediği golle oyundan düştü. Orta sahada Hakan Çalpanoğlu’nun sakatlanmasıyla üstünlük tamamen rakibe geçti. Ceza alanı içinde paslaşan Hırvatistan Kovacic’in yerden düzgün vuruşuyla öne geçti. Golden sonra hakimiyet tamamen Ermenistan’a geçti. Orta alanda sakin kalarak paslaşan Hırvatlar, Türkiye’nin presini aşmayı başardı. İlk yarının uzatma dakikalarında yine tehlikeli gelen Hırvatlar, kaleci Mert Günok’tan dönen topu Kovacic’in boş ağlara vurmasıyla 2-0 öne geçti. İkinci yarıda Hıdvatistan kendi sahasında kalarak savunma yaptı. Türkiye’nin maçın uzatma dakikalarında Cenk Tosun’un ayağından ikinci yarıdaki tek pozisyonuna girdi. İlk yarıdaki pozisyonlarda olduğu gibi Hırvatistan kalecisi Dominik Livakovic, harika bir kurtarış yaparak gole izin vermedi. Bu sonuçla Türkiye grupta 3 puanla 3. sıraya indi. Hırvatistan ve Galler 4 puanla Türkiye’nin önünde bulunuyor.

Kuntz, Hırvatistan maçında 3’lüden 4’lü sisteme döndü.

Mehmet Büyükekşi için istifa sesleri

Bursa’da oynanan maçta taraftarlar TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi istifaya davet etti. Bunun nedeniyse Amedspor maçında çıkan olaylar yüzünden Bursaspor’a verilen 7 maç seyircisiz oynama cezasıydı.

Galler, Letonya’ya karşı hata yapmadı

Kuntz: Topla ilk temasta eksiğiz

Maçtan sonra açıklama yapan Stefan Kuntz “Rakibimizle aramızdaki fark, topla ilk temasımız. Onlar ilk temasta topu farklı kullanırken, biz eksik kalabiliyoruz. Burada kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Böyle zor bir rakibe karşı, genç oyunculara da görev vermemiz önemliydi. Genç oyuncular, burada elde edecekleri tecrübeyi hiçbir zaman antrenmanda kazanamazlar” dedi.

Türkiye, Euro 2024 yolunda siftahı Erivan’da yaptı

Dalic’ten Türkiye’ye övgü

Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic, ise şöyle konuştu: “Türkiye ile bizim takımımızın grupta 1’incilik için yarışacağını düşünüyorum. Türkiye, oynadığı oyunla ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Aylar sonra oynanacak diğer maçların ardından durumu daha net görebileceğiz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.