Ağıralioğlu istifasını resmileştirdi, ‘Partime yük oluyorum’ dedi

Millet İttifakı'na olan tepkisiyle gündeme gelen İYİ Parti Milletvekili Ağıralioğlu, istifa edeceğini gazeteci aracılığıyla duyurmuştu. Önceki eleştirilerini yineleyen Ağıralioğlu partisine yük olduğunu söyleyerek ayrılığını kamuoyuyla paylaştı.

Siyaset 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İyi Parti’den istifasını önceki akşam gazeteciler aracılığıyla duyuran Yavuz Ağıralioğlu dün bu kararını resmileştirdi ve zehir zemberek bir basın toplantısıyla da duyurdu. Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak aday olmasına itiraz ediyor, İyi Parti’nin altılı masadan kalkması gerektiğine inanıyor.

Partisi için ‘yük haline geldiğini’ söyleyen Ağıralioğlu, cumhurbaşkanlığı ortak aday adaylığı iradesine de imza atmadığını vurguladı.

“Ben köprüyü geçmek için bir yanlışa dayı diyecek adam değilim. Kuralsız, ahlaksız, ilkesiz, ölçüsüz kazanmaktansa; mertlikle kaybetmeyi yeğleyen siyasi dili önceledim. Bize dayatılan, bu dayatmanın akabinde memleketin en müstesna makamlarının şantaja maruz kaldığı gerçeğinin beni mecbur ettiği kararı verdim. İYİ Parti ile olan siyasi beraberliğimi nihayete erdiriyorum. Nihayete erdirdiğim şey, İYİ Parti’nin kırmızı çizgisi olarak bildiğim şeyler. Kem söz etmem, arkadaşlarımdır. Haklarını ihlal etmem ama onlara kudret dilerim” sözleriyle İYİ Parti’deki arkadaşlarına da seslenen Ağıralioğlu, görev değişikliğini basından öğrendiğinde kendisini çok değersiz hissettiğini de sözlerine ekledi.

Pazartesi günü için Akşener’den randevu istediğini belirten Ağıralioğlu, İYİ Parti’nin hakarete uğramış, ithama uğramış insanların partisi olduğunu belirtti ve “Kim diyorsa ki Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu’na Alevi olduğu için, HDP’ye de Kürt olduğu için karşı çıkıyor, namussuzdur, alçaktır. Yavuz Ağıralioğlu Kürt’e kurban olsun, vatanına milletine bağlı Alevilere kurban olsun. Ömrüm boyunca bu hatta duracağım” dedi.

 

İyi Parti: Ağıralioğlu’nun sözleri kendi kişisel değerlendirmesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.