Kulüpler Birliği’nde deprem çatlağı

Beşiktaş'ın deprem nedeniyle ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK'nın bütün maçlarının geçersiz sayılması önerisi kulüpleri böldü. 31 Mart'a kadar kulüpler bir karar verecek.

Spor 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ali Koç'tan camiaya çağrı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) aldığı “ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK’nın kalan maçlarda hükmen mağlup sayılması” kararı, tartışılmaya devam ediyor. Özellikle Beşiktaş, toplam 5 puan kaybettiği maçların geçersiz sayılmasını istiyor.

Kulüpler Birliği, 12 takımın katılımıyla söz konusu kararı görüştü. Toplantı sonrası açıklama yapan Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 7 kulübün Beşiktaş’ın çağrısına destek verdiğini belirterek şöyle konuştu: “Toplantıda 12 kulüptük, Hatayspor görüş bildirmek istemedi. 31 Mart’a kadar görüşümüzü TFF’ye bildireceğiz. Geldiğimiz nokta itibarıyla, bu konu hakkında 17 kulüp yazılı görüş verecek. Bunları TFF’ye sunacağız. Aramızdaki ilkesel karara göre, 3’te 2’lik birlik sağlanması gerekiyor ama bunda buna bakmaksızın; bu takım bunu istiyor, bu takım bunu istiyor diye TFF’ye sunacağız” dedi. Ali Koç, play-off konusunu görüşmediklerini, sezonun şu aşamasında bu fikri radikal bulduğunu söyledi.

Alınan bilgiye göre TFF’nin mevcut kararının devam etmesini Fenerbahçe, Galatasaray, Kayserispor, Karagümrük, Giresunspor, Alanyaspor, Konyaspor ve Ümraniyespor istiyor. Sivasspor ise “Her karara saygılıyız” fikrinde. Adana Demirspor, Başakşehir, Trabzonspor ise konuyla ilgili kararını toplantıda açıklayacak.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Hatay ve Gaziantep’in hiç oynamamış sayılmasını istiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.