Enkazdan geriye anıları kaldı: Mahallelerinden ayrılmıyorlar

Büyük yıkıma neden olan depremlerde 3 çocuğunu kaybeden Kahramanmaraş'taki Yılmaz Şahan, enkazı kaldırılan evinin yakınında yaşamaya devam ediyor. Anılarından kopamadığını belirten acılı baba, "2 ay oldu, hala gelecekler diye bekliyoruz" diyor.

Gündem 31 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinde on binlerce insan evini, işini, ailesini ve anılarını kaybetti. Hayatı altüst olanlardan biri depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yaşayan yedi kişilik Şahan ailesiydi.

Yılmaz Şahan ve eşi Kadriye ile oğulları Osman ve Gökhan yıkılan evlerinin enkazından yaralı kurtarıldı. Ancak çiftin diğer çocukları Tuncay, Muhammet ve Arda hayatını kaybetti.

Şahan ailesinin geriye kalan üç ferdi, hastanede tedavi olduktan sonra mahalleden ayrılamadı. Doğup büyüdükleri evlerinin yakınına  kurdukları çadırda yaşıyorlar. Yılmaz Şahan, AA’ya kaybettiği çocuklarının aklından çıkmadığını anlattı: “Anıları hiç gözümün önünden gitmiyor. 2 ay oldu, hala gelecekler diye bekliyoruz. Kayseri’de kolumdan ameliyat oldum. 10 gün hastanede yattım. Şimdi yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz.”

Mahallelerinde yıkılan binaların yanı sıra hasarlı ve ağır hasarlı binalar da bulunduğunu anlatan Şahan, anıları bulunan mahallesini bırakmak istemediğini belirtti.

Türk Telekom “depremden ders almış”, bir sonraki depreme hazır olacakmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.