İyi Parti lideri Akşener’den Erdoğan’ın sözlerine yanıt: Beni tehdidinin üçüncüsü

Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et, Tayyip ismine de. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de uğraştırma" sözlerine yanıt verdi: "Erdoğan'ın beni tehdidinin üçüncüsü..."

Siyaset 31 Mart 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İyi Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan’a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de uğraştırma” sözlerine yanıt verdi, Erdoğan’ın kendisini üçüncü kez tehdit ettiğini söyledi..

Akşener, dün beraberinde Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır ve partililerle birlikte Adıyaman’daydı. Önce İyi Parti Afet Koordinasyon Merkezi’ne uğrayan Akşener, daha sonra depremzedelerin çadırlarını ziyaret etti. İlk kez mahalle arasındaki çadırlara gittiğini belirten Akşener, depremzedelerin sorunları dinledi.

Üç partiden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde incelemelerde bulunan Akşener, buradaki konuşmasının bir bölümünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ayırdı ve şöyle dedi:

‘Erdoğan’ın beni tehdidinin üçüncüsü bu’

“Sayın Erdoğan’ın beni tehdidinin üçüncüsü bu. 31 Mart seçimlerinde ‘bu bayanı hapse gönderirim’ dedi. Ben de elime çantayı hazırladım, ‘buyur bilader’ dedim. Birinci tehdit buydu. İkincisi, Rize’de ‘Ey gelin hanım görürsün gününü’ dedi, Rize’de bir sürü yanlış iş oldu. ‘Bunlar iyi günlerin’ demişti, bu ikinci tehditti.

Şimdi de ‘Beni kendinle uğraştırma’ diyor. ‘Benim adım Tayyip Erdoğan’ diyor. Ben de diyorum ki Recep Bey neden bu kadar sinirlisin. Devr-i iktidarında namusuma, şerefime sahibi olduğunuz televizyon kanalından iftira atıldı, bununla ilgili mücadele ettim. Sen beni aradın, gereğini yapacağını söyledin. O iftirayı atan şerefsizlerin hepsi senin mahkemelerinde beraat etti. Devri iktidarında evim basıldı. Basanların tamamı beraat etti.

Ey Sayın Erdoğan, sen önce otur bunlara bak. Seni yanıltan yanındaki yalaka tayfasına bak. Sana yanlış bilgi veren, o temel sana attıran, temel atma tiyatrosunu yaptıran, yanındaki cebini dolduran cahil, liyakatsiz yalaka tayfasını tehdit et. Sen beni tehdit edemezsin.

Cumhur İttifakı’nın içindeki sisteme inanamıyorum. Bir gün uyanıyorum; en yerli milli insanıyım. Ertesi gün PKK’lı oluyorum. Sonraki gün faili meçhulcu oluyorum.

Erdoğan seçim ekonomisi gazına tam bastı: Elektriğe ve doğalgaza indirim geliyor

‘Ben bugüne kadar hiçbir tehdide pabuç bırakmadım’

Karar verin kardeşim ben neyim. Bunların hepsi birbirine zıt şeyler. Hepsi beraber olduk devri iktidarında. Kimi mahkemeye verdiysem de takipsizlik kararı verildi. Tüm bunların neticesinde Sayın Erdoğan da beni iyi tanır ki ben bugüne kadar hiçbir tehdide pabuç bırakmadım. Demirden korksak trene binmezdik.

‘Papatya çayına devam’

Dolayısıyla ben buradayım, adresim belli, evimizi bastınız, partimin adresi belli. Çantam elimde, benim için Silivri soğuk değil, buyurun Recep Bey. Ama bu sinire gerek yok. Ben sana tavsiye edeyim, papatya çayına devam.”

Meral Akşener, Adıyaman’da depremzedelerin kaldığı çadırları da ziyaret etti. Bir yurttaş Akşener’e “Zaten Adıyaman yetimdi, fakirdi, bakımsızdı, Cumhurbaşkanımız nerede kaldı o zaman? Şimdi mi helalleşmek istiyor? Ben helal etsem yavrularım etmez” dedi.

Bir kadın, Akşener’e “Zaten Adıyaman yetimdi, fakirdi, bakımsızdı, Cumhurbaşkanımız nerede kaldı o zaman? Şimdi mi helalleşmek istiyor? Ben helal etsem yavrularım etmez. Ben helal ederim belki ama 3 gün boyunca enkazda nefes alıp verenler evlatlarım helal eder mi, etmez” diye dert yandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin en çok yıkıma neden olduğu illerden Adıyaman’ı bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beraberindeki Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır ve partililerle ziyaret etti. Önce İYİ Parti Afet Koordinasyon Merkezi’ne uğrayan Akşener, daha sonra depremzedelerin çadırlarını ziyaret etti. İlk kez mahalle arasındaki çadırlara gittiğini belirten Akşener, depremzedelerin sorunları dinledi.

Erdoğan ile görüşen Destici’den Bahçeli’ye mesaj: Tek liste büyük avantaj

‘Çocuklarım helal etmez’

“Eski Adıyaman gitti, Acıyaman kaldı” diyen bir depremzede; Akşener’e, su, yatak ve daha birçok sıkıntı çektiklerini söyledi. Depremzede, şöyle isyan etti:

“4 tane evladımı kaybettim. Muhtarı aradım, ‘Suyum yok’ dedim. Telefonu yüzüme kapattı. Oy zamanı niye kapıma geliyor? 2 aydır muhtarı görmedim. Belediyenin bir arabası geçip de ‘Bir ihtiyacın var mı’ diye sormadı. Her şey çadırkente gidiyor. Zaten Adıyaman yetimdi, fakirdi, bakımsızdı, Cumhurbaşkanımız nerede kaldı o zaman? Şimdi mi helalleşmek istiyor? Ben helal etsem yavrularım etmez. Ben helal ederim belki ama 3 gün boyunca enkazda nefes alıp verenler evlatlarım helal eder mi, etmez.”

‘Orucuz, su yok’

Su sıkıntısı çektiklerini de anlatan yurttaş, “Orucuz, su yok. Muhtar, belediye başkanı, cumhurbaşkanı gelsin. Hâlimi görsün, yeter. Ben yüksek şeker hastasıyım. Her şeye ihtiyacımız var. AFAD’ı aradım, yerde yatıyoruz, döşek yok, telefonu yüzüme kapadı. Ben garibanım, kimsem yok. 27 yıl önce eşimi kaybettim. 9 kız, bir oğlana baktım. 4’ü gitti” dedi. Akşener de kadına “Ben varım artık” diyerek sarıldı.

Çorlu kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz, TİP’ten aday oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.