Caz dünyasının virtüözleri İş Sanat’ta buluştu

İş Sanat, dün akşam virtüözlerin buluşmasına ev sahipliği yaptı. Almagest Quintet, Norveçli trompet sanatçısı Nils Petter Molvær birlikte unutulmaz bir konsere imza attı. Konserin zirve noktası virtüözlerin solo performansları oldu.

Kültür Sanat 4 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Piyanoda Sabri Tuluğ Tırpan, gitarda ve yaylı tamburda Cenk Erdoğan, basgitarda Eylem Pelit, perküsyonda Hamdi Akatay ve Volkan Öktem’den oluşan Almagest Quintet'e Nils Petter Molvær eşlik etti.

İş Sanat dün akşam caz dünyasının yıldızlarını ağırladı. Piyanoda Sabri Tuluğ Tırpan, gitarda ve yaylı tamburda Cenk Erdoğan, basgitarda Eylem Pelit, perküsyonda Hamdi Akatay ve Volkan Öktem’den oluşan futbol terimiyle yıldızlar topluluğu Almagest Quintet, ünlü caz trompetçisi Nils Petter Molvær ile aynı sahnedeydi.

Virtüözler sahnede devleşti

Türk caz sahnesinin en iddialı isimlerini bir araya getiren Almagest Quintet’in Norveçli trompetçi Nils Petter Molvær ile buluşmasına İstanbullu müzikseverlerin de ilgisi oldukça yoğundu. Sahnenin tam ortasında yerini alan Molvær, her biri enstrümanında virtüöz olan beşliyle unutulmaz bir performansa imza attı.

Cenk Erdoğan’ın muhteşem gitar sololarıyla devam eden uzun soluklu performans, konserin en coşkulu alkışlarından birini aldı. Türkülerin evrenselliği ve türler üstü konumunu bir daha hatırlatan bu icra sonrası cazın virtüözleri yaklaşık iki saatlik performanslarına devam etti.

Türkiye’deki hayranlarıyla uzun bir aranın ardından buluşan Norveçli trompet ustası Nils Petter Molvær, kendisinden duymaya alıştığımız caz ve ambient motiflere bu konsere özel yer yer doğu motifleri de eklemeyi ihmal etmedi.

2021 yılında yayınladıkları altı parçadan oluşan albümü sonrası henüz yeni bir kayıt paylaşmayan Almagest Quintet’in dün geceki performansı sonrası beklentiler de arşa çıkmış durumda. Umarız bu yıldızlar topluluğu yakın bir gelecekte hem yeni besteler hem de bu toprakların kimliğini yansıtan parçalara yapacakları düzenlemelerle müzikseverlere mutlu bir haber verir.

Salon’da Hıdırellez coşkusu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.