CHP ile AK Parti’nin gençleri birbirine girdi: Üç CHP’li hastanelik oldu

Gaziantep’de seçim çalışması yapan AK Parti ve CHP’li gençler birbirine girdi. Üç CHP’linin hastanelik olduğu kavgada bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişi kavgayı ayırmak için havaya ateş açtığı iddia edilen Şehitkamil Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi.

Siyaset 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Seçimlere sayılı günler kala şiddet olaylarının sayısı gittikçe artıyor. Seçim bürolarına yapılan saldırılar, meydanlardaki dilin de sertleşmesiyle siyasilere yönelik taşlı saldırılara dönüştü. Özellikle iktidar kanadından gelen sert açıklamalar sahada da şiddet olaylarını beraberinde getirdi.

Gaziantep Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde seçim için stand açan AK Partili gençler ile CHP’li gençler arasında kavga çıktı. Yerel basının aktardığı bilgilere göre olaylar CHP’lileri hedef alan “Apo’nun pi.leri” sloganıyla başladı. Taraflar arasındaki tartışma hızla büyüdü ve kavgaya dönüştü. Karşılıklı pet şişe ve taş fırlatan iki grubun kavgası kameralara da yansıdı.

Yaralanan gençler 25 Aralık Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı

AK Partili 25-30 kişilik grup standın demirleri sökerek CHP’li gençleri darp etti. Olaylar sırasında CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Açıkgöz ile Şehitkamil ve Şahinbey ilçe gençlik kolları üyesi üç kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Bazı vatandaşların araya girerek kavgayı engellemeye çalıştığı görüldü. CHP Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyesi Ersin A. da ruhsatlı tabancasıyla havaya bir el ateş ederek kavgayı ayırmaya çalıştı. Ersin A. daha sonra gözaltına alındı.

Saldırıda yaralanan üç genci hastanede ziyaret eden CHP Gaziantep Milletvekili Adayı Avukat Hasan Öztürkmen, “Yaralananların iddiasına göre bir yaralı arkadaşımızın polis copu ile yaralandığı iddia ediliyor. Gençlerimizde üç kişi ağır yaralı olarak şimdi hastanedeler. Biz de il başkanımız ve milletvekili adaylarımız ile takip ediyoruz. Bunu yetkililere duyuyorum. Gençlerimiz polis copu ile yaralandığını iddia ediyorlar” dedi.

ANKA’nın aktardığına göre CHP Gençlik Kolları üyesi bir genç, “Çevik kuvvetten cop yedim, bana yerde de tekme tokat giriştiler” dedi.

Saldırıya uğrayan CHP’li başkanın avukatı 10Haber'e konuştu: Tespit edilen saldırganlar ülkücü, gözaltı yokSaldırıya uğrayan CHP’li başkanın avukatı 10Haber’e konuştu: Tespit edilen saldırganlar ülkücü, gözaltı yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.