Parklara dikkatli bakın: Genç cazcılar çıkabilir

İKSV'nin, Garanti BBVA sponsorluğunda düzenledi ve bu yıl 30. yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilen Genç Caz+ konserlerinde sahneye çıkacak isimler belli oldu. Salon İKSV'de performanslar sonrası belirlenen isimler bir de albüm kaydedecek.

Kültür Sanat 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Genç Caz+ finalistleri Salon İKSV'de performans sergiledi.

7-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 30. İstanbul Caz Festivali için geri sayım devam ediyor. Bu yıl 30. yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Genç Caz+ konserlerinde sahneye çıkacak müzisyenler açıklandı. Genç cazcılar aynı zamanda proje kapsamında bir de albüm kaydedecek. Genç Caz+ programı için yapılan başvurular arasından seçilen gruplar ve solo projeler, 7 Mayıs Pazar günü Salon İKSV’de yapılan değerlendirme konseriyle belirlendi. Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Orkestrası, Eggmann Quartet, Esra Gürçay Quartet ft. Peter Shalamov, Keskin Band, Projektiles ve Zonda 4, bu yıl Genç Caz+ programında yer alacak.

Parklarda Caz kapsamında sahne alacaklar

Programa seçilen Genç Cazcılar, 30. İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan Parklarda Caz serisinde de sahne alacak. Genç Caz+ finalistleri, 9, 10 ve 16 Temmuz tarihlerinde Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatro ve Şişli Habitat Parkı’nda yapılacak Parklarda Caz etkinliklerinde ücretsiz olarak dinlenebilecek.Seçilen Genç Cazcılar ayrıca, İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu ve Mehmet Uluğ Fonu desteği ve Sony Music Türkiye işbirliğiyle hayata geçirilen Genç Caz+ albümünün bu yılki edisyonunda birer şarkıyla yer alacak.

Türkiye’de kadın müzisyenlerin dinlenme oranı yüzde 50 arttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.