Soma’da maden ocağında toprak kayması: Bir işçi hayatını kaybetti

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir yer üstü maden ocağında toprak kayması meydana geldi. Toprak altında kalan bir işçi hayatını kaybetti, üç işçi de yaralandı.

Gündem 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Soma, 13 Mayıs 2014’ten beri 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla hatırlanıyor. Facianın ardından yapılan “Bu son olsun” açıklamaları, değiştirilen maden yönetmelikleri seneler içerisinde yerini yeni maden facialarına bıraktı. Son olarak 2022’nin son aylarında Amasra’da yaşanan maden faciasında 42 maden işçisi hayatını kaybetti.

Dün de Manisa’nın Soma ilçesi Sarıkaya Mahallesi yakınlarında özel bir şirket tarafından işletilen yer üstü linyit ocağında hafriyat çalışması sırasında toprak kayması meydana geldi.

Soma'daki maden ocağında karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü, 5 yaralıSoma’daki maden ocağında karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü, 5 yaralı

Bölgede bulunan kamyon ve iş makinelerindeki dört çalışan, toprak altında kaldı. Maden ocağına çok sayıda itfaiye, AFAD, UMKE ve jandarma ekibi sevk edildi.

Toprak altında kalanlardan Mehmet Şeren, Mehmet Arslan ve Onur Topbaş mesai arkadaşlarının çalışmasıyla kurtarıldı, Fesih Acar’ın ise hayatını kaybettiği belirlendi.

Öte yandan Manisa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz Soma ilçesi Sarıkaya Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir yer üstü maden ocağında saat 21:00 civarında heyelan meydana gelmiştir. Heyelan sebebiyle meydana gelen göçükte 1 maden işçimiz hayatını kaybetmiştir. Göçük altından yaralı olarak çıkarılan 3 maden işçimizin de hastaneye sevki sağlanmış olup, sağlık durumları hastanede takip edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

43 madencinin öldüğü madenin eski yöneticisi: Tecrübe ve liyakat sıkıntısı vardır43 madencinin öldüğü madenin eski yöneticisi: Tecrübe ve liyakat sıkıntısı vardır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.