Veda kervanına Aerosmith de katılıyor: Bu son olacak

Bir efsane daha sahneden çekiliyor.Amerikalı topluluk Aerosmith, son turnelerine çıkacaklarını duyurdu. Grubun solisti Steven Tyler, eylülde başlayacak turnelerinin son uzun yolculukları olacağını açıkladı. Son olarak Sir Elton John da veda turnesinde olduğunu müzikseverlerle paylaşmıştı.

Kültür Sanat 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Aerosmith grubu 1970 yılında Boston'da kurulmuştu.

50 yıllık müzikal yolculuk, 10 turne ve 100 milyon adet albüm satışı. Aerosmith bu muhteşem kariyeriyle hayranlarına veda etmeye hazırlanıyor. Amerikalı efsane rock topluluğu Aerosmith 40 konserlik bu turnenin ardından bir daha böylesine uzun soluklu bir yolculuğa çıkmayacağını açıkladı. Sayısız ödülün sahibi Aerosmith’in üyeleri yaptıkları ortak açıklamada ‘Sağlıcakla kalın’ diyerek bu konuda ciddi olduklarının da sinyalini verdi. Aerosmith daha turneye çıkmadan ailesi ve sağlığıyla daha çok ilgilenmek istediğini açıklayan grubun davulcusu Joey Kramer, bu yolculukta yer almayacağını açıkladı.

‘Artık vakti gelmişti’

Rock & Roll Hall of Fame ile onurlandırılan Aerosmith, 2 Eylül’de Philedelphia’da başlayacağı ‘Peace out / Sağlıcakla Kalın’ turnesi süresinde 40 konser verecek. Konserlerden biri grubun doğduğu Boston’da gerçekleşecek. Veda turnesinin son konseri ise Kanada’nın Montreal kentinde. Bu hüzünlü veda hakkında konuşan grubun gitaristi Joe Perry “artık vakti gelmişti” dedi.

Kuruluşundan itibaren grupta yer alan Perry, son dönemde Alice Cooper ve Johnny Depp ile birlikte Hollywood Vampires grubuyla da turnede. Hatta grup 10 Haziran’da İstanbul’da bir konser verecek. Aerosmith üyelerinin yaşının 70’i geçmesi nedeniyle Perry, veda etme zamanının geldiğine düşüncesinde. 75 yaşındaki Steven Tyler grubun en yaşlı üyesi olma özelliği taşıyor.

1970 yılında Boston’da kurulan Aerosmith, ‘Dream On’, ‘Crazy’, ‘Livin on the Edge’ gibi rock klasiklerine imza attı. Bugüne kadar 4 Grammy kazanan Aerosmith, Run DMC ve Eminem gibi rap dünyasının yıldızlarıyla da düetlere imza attı. Bu yönüyle grup farklı türlere yelken açan öncü rock topluluklarından biri oldu.

Ed Sheeran’dan yeni albüm: Hayat devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.