Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi pek yakında Basın Müzesi’nde!

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler, 22 Mayıs'ta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde açılacak sergide görücüye çıkacak. Yarışmada Engin Selçuk'un eseri birinci olmuştu.

Kültür Sanat 11 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İtalyan sanatçı Marco De Angelis üçüncülük ödülünü kazanan eseri.

38. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın kazananları ve özel seçkisi sergilenmeye hazırlanıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde 22 Mayıs’ta kapılarını açacak olan sergi 9 Haziran tarihine kadar ziyarete açık olacak. Dünyanın dört bir tarafından farklı düşünce ve inançları karikatüre döken sanatçıların yer aldığı yarışmaya 63 ülkeden 564 karikatürist, toplam 1.531 eserle katıldı.

Engin Selçuk’a birincilik kazandıran eseri.

Birincilik ödülü Engin Selçuk’a

Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, Engin Selçuk’un eseri birincilik ödülüne değer görüldü. İranlı sanatçı Mahmood Nazari ikincilik ödülüyle değerlendirilirken, İtalyan sanatçı Marco De Angelis üçüncülük ödülüne değer bulundu. Kız çocukları ve genç kadınların yaşamlarının her alanında eşit fırsatlara sahip olmalarına destek vermek amacıyla başlatılan  ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ konulu özel ödülün bu yılki sahibi Fethi Gürcan Mermertaş oldu.

Seçici Kurul ayrıca Hırvatistan’dan Nikola Listes, Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu ve Şevket Yalaz’ı Başarı Ödülü’ne değer gördü.

Türk resminin usta ismi Zeki Faik İzer’in eserleri İş Sanat’ta

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.