Erdoğan’ın kalesinde İmamoğlu’ndan şov

Erzurum'daki mitinginde taşlı saldırıya uğrayan ve "provokatörlükle" suçlanan Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kalesi sayılan iki ilde adeta gövde gösterisi yaptı: Rize'de dev bir miting, Trabzon'da "dik" horon!

Siyaset 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Seçime günler kala, siyasilerin düzenlediği mitinglerin temposu artıyor. Dün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ak Parti açısından çok kritik bir ildeydi.

Trabzon’da da Rize’de de İmamoğlu’nun mitingine katılım yoğundu. İmamoğlu bu iki ilde de “İlk turda bitirelim” mesajı verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün Çanakkale ve Trabzon’da konuştu. Akşener’in ilk durağı Çanakkale’ydi. Kürsüde Mansur Yavaş’la birlikte seslenen Meral Akşener, “Bu seçimde özellikle kadınlara sesleniyorum. Bu seçimde bunları süpürgenin ucuyla süpüreceğiz” dedi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenen Meral Akşener, “Mutfakta yemek pişiren, çoluğunu çocuğunu doyuran, 1 kilo kıymadan 6, 7 yemek yapmaya çalışan kadınlar aşağılanıyor. Peki ulan sizi doğuran kim, kadın değil mi? Samimiyetle söylüyorum kafayı kırdılar” diye konuştu.

Ak Parti seçmenlerine seslendi

Ak Parti seçmenlerine seslenen Akşener şöyle konuştu:
AKP’li kardeşlerime sesleniyorum saygı duyuyorum ama bu seçimde mutlaka Kılıçdaroğlu’na ve İYİ Parti’ye oy verin. Bu son seçim Erdoğan’ın son seçimi. İYİ Parti’ye oy verin güçlü parlamenter sisteme verin. Bu seçimi Millet İttifakı olarak alacağız ben de Başbakan olacağım. Bir oy Kemal’e bir oy Meral’e.”

İmamoğlu Rize’de vatandaşlara seslendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Trabzon’da İYİ Parti mitingine katılmadan önce Rize’de vatandaşlara seslendi.

İmamoğlu’nun horon teptiği anlar, sosyal medyada en çok beğeni alanlar arasına girdi.

Rize’de insanların müzikle ve sloganlarla coştuğu anlar kameralara böyle yansıdı: İmamoğlu’nun sosyal medyadan paylaştığı o anlar, “bir karnaval gibi” yorumları aldı.

İmamoğlu, “Hadi git evine. Hanımına eşine, çoluğuna çocuğuna hizmet et. 21 yıl sonra ‘Memlektin geleceğinden korkma’ diyemiyorsan, hâlâ ‘Ben gidersem ülke biter’ diye milleti korkutmaya çalışıyorsan; senin karnen sıfır, sıfır. Bu millet korkmaz. Bu millet kendine güvenir. Onun için 14 Mayıs’ta millet kazanacak. Bir kişi devri bitecek. 15 Mayıs’tan itibaren milletçe, birlik bütünlük içinde yolumuza devam edeceğiz. Milletin iktidarını kurmaya geliyoruz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi olan Rize’de İmamoğlu’nun kalabalık bir kitleye konuşması dikkat çekti.

İmamoğlu Rize’de konuştu.

Erzurum’da yaralananlarla bir araya geldi

İmamoğlu Rize’de Erzurum mitinginde taşlı saldırıda yaralanan vatandaşlarla da bir araya geldi.
Eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte misafirlerini ağırlayan Ekrem İmamoğlu, yaralılarla olay günü görüntülü olarak da konuştuklarını belirterek, aile fertleriyle tek tek tanıştı. Yaralılara bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, “Geçmiş olsun. Hiç yakışmayan bir işti” dedi.

İmamoğlu ve eşi yararlılarla bir araya geldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.