Bale klasiği ‘La Bayadere’ ve ‘Don Kişot’ AKM’de

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, dünya bale repertuvarında çok önemli yeri olan 'La Bayadere' ve 'Don Kişot' balelerini Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturacak. 'La Bayadere'in bugün, 'Don Kişot' ise 18 Mayıs'ta AKM'de.

Kültür Sanat 11 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
'La Bayadere' sezon boyunca AKM'de büyük ilgi gördü.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, romantik ve klasik dönemler arasında bağlantı kuran ‘La Bayadere’i sahneye taşıyor. Bugün ve 30 Mayıs’ta sanatseverlerle buluşacak olan balenin başyapıtı aşk ve entrika yüklü atmosferiyle ilgi çekiyor. Koreografisi Marius Petipa’ya, müzikleri ise Ludwig Minkus’a ait olan ‘La Bayadere’nin hikâyesi Hindistan’da geçiyor. Zdravko Lazarov’un orkestra şefliğini üstlendiği eserin dekor tasarımını Efter Tunç, kostüm tasarımını Gülden Sayıl, ışık tasarımını ise Önder Arık hazırladı.

Don Kişot yeniden AKM’de

Cervantes’in başyapıtından uyarlanan ‘Don Kişot’ balesi ise 18 ve 20 Mayıs’ta AKM’de sanatseverlerle buluşacak. Orkestra şefliğini Roberto Gianola’nın üstlendiği temsilin dekor tasarımını İsmail Dede, kostüm tasarımını Gizem Betil, ışık tasarımını ise Önder Arık imzası taşıyor. Yüksek seviyedeki bale tekniğiyle dünyaca ünlü toplulukların repertuvarlarında bulunan eser, sahnelendiği her temsilde sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Mona Lisa tablosundaki gizem hakkında yeni iddia: O köprü bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.