Ak Parti kanadında polemik: Çöpdemir ‘değiştirelim’ dedi, ortalık karıştı

14 Mayıs seçimlerine günler kala oyuncu ve sunucu Kadir Çöpdemir bir sosyal medya paylaşımıyla “değişim” çağrısı yaptı, sözleri seçimlere gönderme olarak yorumlandı. Paylaşım sosyal medyada günün en çok konuşulanları arasına girdi. İktidara yakın isimler ise Çöpdemir’e sert çıktı.

Siyaset 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Sunucu ve oyuncu Kadir Çöpdemir, Real Madrid – Manchester City maçını izlemek için gittiği İspanya’dan sosyal medya paylaşımı yaparak “değişim” çağrısında bulundu.

Çöpdemir’in 14 Mayıs seçimlerine günler kala yaptığı bu çağrı seçimlere gönderme olarak yorumlandı. Çöpdemir Instagram hesabından paylaştığı videoda “Değiştirelim be! Bıktık be!” dedi.

Çöpdemir’in sözleri şöyle:

“Ne diyor büyükler? Tebdili mekanda ferahlık vardır. Tebdil değiştirmek demek. Mekan değiştirirsen ferahlarsın diyor. Biz de Barcelona’dan biraz tebdil yapalım dedik, atladık trene, Madrid’e gidelim dedik. Değişiklik iyidir, değiştirmek lazım. Değiştirdiğin zaman ferahlama olur bünyede. Nefes alırsın. Değiştirelim be! Bıktık be! Bıktığımızı değiştirelim ya.”

Sözlerini ve gelen tepkileri nasıl değerlendirdiğini sormak için ulaştığımız Çöpdemir sorulara yanıt vermedi.

Geriye doğru bir açık kaynak araması yaptığımızda Çöpdemir’in Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Allah başımızdan eksik etmesin” ifadelerine, Erdoğan’ın doğum günü kutlamasına katıldığı fotoğraflara  kolayca ulaşılabiliyor.

İktidara yakın isimlerden tepki : Nimetlerinden en fazla faydalanan isim

Tv Net’te yayınlanan “Siyaseten” programında Yeni Şafak gazetesi yazarı Ersin Çelik, Çöpdemir’e sert tepti gösterdi. Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Ben en çok Kadir Çöpdemir’e şaşırdım. Ooo video yayınladı, değişim çok güzel bir şey, değişim yapalım, değiştirin kardeşim bıktık bunlardan diye. Kadir Çöpdemir ya, 21 yıldır AK Parti iktidarının nimetlerinden en fazla faydalanan, öncesi var Hasan Kaçan’ın alıp onu bir karakter haline çevirdiği Kadir Çöpdemir, Recep Tayyip Erdoğan’la çorba içmekle övünen, muhabbet etmekle övünen, AK Partinin bütün nimetlerinden yararlanan Kadir Çöpdemir, bugün değişim istiyorum diye video çekiyor.”

Karnı doyan sofradan kalkıyor

Bu sözler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarı ve eski AK Parti Milletvekili Aydın Ünal ise “Ankaralı bir akadaşımızın güzel bir sözü var. Karnı doyan sofradan kalkıyor” derken, Ersin Çelik ise “Fazla semirttiriyorsun abi” diyerek araya girdi. Sözlerini sürdüren Aydın Ünal, “Sofradan kalkan da gidiyor leş sofrasında itilip kakılıyor. Bizim cemiyetimizin maalesef eksikliklerinden birisi bu. Fikri takip yapmamak. Burdan kastım insanları cezalandıralım kin intikam peşinde olalım değil. Ama kültürel iktidarı kuracaksan Kadir Çöpdemir’e yatırım yapmazsın sonra da hayal kırıklığı yaşamazsın” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türk müziği sergisini açtı ve gezdiErdoğan, Türk müziği sergisini açtı ve gezdi

Nasıl da reisçi takılıyordun

Yazar Sevda Türküsev ise sosyal medya hesabından Kadir Çöpdemir’i ağır şekilde eleştirdi. Türküsev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hesabını da etiketlediği Twitter mesajında, “Muhafazakar ve dindar şirketlerden reklam alırken iyiydi, nasıl da reisçi takılıyordun. Külliyeye gidip orada güzellemeler yapan da sendin, hemen nasıl U dönüşü. Hepinize inat Erdoğan” dedi.

Bizim Kadir’di

Başbakanlığı döneminde Erdoğan’a basın danışmanlığı yapan Ahmet Tezcan ise bir “anısını” paylaşarak, Kadir Çöpdemir’e tepki gösterdi. O anı şöyle: “Yıllar önce “Kadir Çöpdemir mülakat istiyor” dedi, “Şimdi sırası değil” diye itiraz ettim. Üzüldü, bir an düşüp “Bizim Kadir’i kıracak mıyız yani?” dedi. Bir söyleşi ayarladım. ”Bizim Kadir” dediğinin mahzun olmasına bile tahammülü yoktu adamın. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan adamdır.”

Erdoğan’la gemi polemiği hafızalarda

Uzun yıllar iktidara yakın bir isim olarak bilinen, AK Parti’li belediyelerin etkinliklerinde sunuculuk yapan Çöpdemir, 2007 yılında o dönem Başbakanlık koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan’la bir canlı yayın sırasında girdiği polemikle hatırlanıyor.

Erdoğan’la Çöpdemir’in ‘gemicik’ polemiği şöyle olmuştu:

Kadir Çöpdemir : Oğlunuzun burslu okuması ama ona rağmen şimdi çok ilginç bir iş yapması, gemi alması mesela kayık gibi bir şey değil ki koca gemi Başbakanım…

Erdoğan: Burs alan başka gemi alan başka… Karıştırdınız.

Kadir Çöpdemir: Sizin ortalama bir bütçeye sahip olduğunuzu düşünürsek sizin gemi de çok para yani..

Erdoğan: Şimdi 1 dakika ya… Gemi var gemicik var, bunun sıfırı var eskisi var, şimdi siz kalkar 15-16-17 yaşında bir gemi alır ve o da gemiciklerden olursa ve bunun da ödeme koşulları gayet iyi olursa kredi sistemi gayet iyi olursa hatta kendi kendini ödeyebilecek bir noktada olursa niye alınmasın? Kalkar 300-400-500 bin dolar peşinatla bir gemiyi alabiliyor sonra taksitlerini bu gemi de kendisi ödeyebiliyorsa bunu yapabilirsiniz.

Kadir Çöpdemir: Biz de yapalım Başbakanım…

Erdoğan: Bulabilirseniz yapın

Erdoğan’a tepki yağdı: Sanatçı dili koparmaya mı sıra geldi? Erdoğan’a tepki yağdı: Sanatçı dili koparmaya mı sıra geldi? 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.