Yıldızlar depremzedelerle birlikte sahada!

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda Kahramanmaraş’ta olan depremlerden etkilenen çocuklara destek amacıyla, futbol ve sanat dünyasından birçok ismin katıldığı gösteri maçı oynandı.

Spor 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Depremzede çocuklara destek maçı Mersin'de oynandı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklara destek amacıyla düzenlenen organizasyon Mersin’de gerçekleştirildi. TFF, Kulüpler Birliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve BeIN Sports gibi organizasyonların ana paydaşlığında düzenlenen “TFF Omuz Omuza Gösteri Maçı” gelecek sezon Hatayspor’un maçlarını oynanacağı Mersin Stadyumu’nda oynandı.

Maçta 25 depremzede çocukla beraber birçok eski futbolcu, faal futbolcu ve sanatçı forma giydi. İbrahima Yattara, Sabri Sarıoğlu, Volkan Arslan, Uğur İnceman, Orhan Şam, Gökhan İnler, Henry Onyekuru, Youness Belhanda, Erce Kardeşler, Recep Burak Yılmaz ile Bertuğ Yıldırım, Ferhat Göçer ve Alişan sahada boy gösteren isimlerden bazıları oldu. Takımların 20’şer dakikadan iki devre halinde oynadığı maçta Volkan Demirel, Vincenzo Montella, Hakan Ünsal ve Oğuz Çetin gibi isimler de ekiplerin teknik direktörlüğünü yaptılar.

 

Beyaz takımın Kırmızı takımı 6-4 mağlup ettiği mücadele sonrası tüm katılımcılara madalya kupa takdim edildi.

Seyirci başına 50 TL

Maç sonunda açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, federasyonun maçı izlemeye gelen herkes adına 50 TL bağış yapacağını belirterek, “Özellikle depremzede gençlerimize, çocuklarımıza, ‘Omuz Omuza’ kampanyası ile büyük bir destek veriyoruz, Adıyaman’da, Kahramanmaraş’ta, Hatay’da, Nurdağı’nda, İslahiye’de 4 bin konteyner yapıyoruz.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de benzer bir bağışı yapacağını belirtti ve organizasyonun önemine dikkat çekti. Etkinlikte yer alan Hatayspor teknik direktörü Volkan Demirel de “Çocukları mutlu etmek için buradayız. İnşallah biz de dedikleri gibi seneye maçlarımızı burada oynayacağız. Mersin halkının bu desteğini her zaman bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Hem dipte hem zirvede hep başarılı bir hikaye: Okan BurukHem dipte hem zirvede hep başarılı bir hikaye: Okan Buruk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.