Erdoğan seçmene görev verdi; rehberdeki kararsızları istiyor

Her seçim öncesinde olduğu gibi sonuçları yine kararsızların belirleyeceği konuşulurken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Mardin’de “Tereddütlü olan dostlarınızı etkileyin” talimatı verdi

Siyaset 11 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı’nın mitingine Cumhur İttifakı’nın yeni ortaklarından Hüda-Par’ın yoğun katılım göstermesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın 14 Mayıs’taki seçimler için cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, dün Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda miting düzenledi.
Konuşmasının başını terörle mücadeleye ayıran Erdoğan, Millet İttifakı’nda dair yine “terör” suçlamasında bulundu: “İttihadımız itikadımızdan gelir, insanlığımızdan gelir, onun için bizim teröre asla müsamahamız yoktur. Terörle bağı olanın milletimizle bağı olmaz. Kardeşlerim terörü Cudi’de, Gabar’da Tendürek’te Besler deresinde gömdük mü? Gömdük. Terörle ittifakı olanın milletle ittifakı olmaz. PKK’dan DAEŞ’e FETÖ’ye kadar üzerimize salınan terör örgütleriyle ne yapmaya çalıştıklarını biliyoruz. Mardin geleceğini bu Bay bay Kemal’e emanet eder mi? İradesini teslim eder mi? Kendisiyle birlikte tüm ülkeyi ve hatta partisini uçuruma sürüklemeye çalışan fitne tüccarına Mardinli destek verir mi? Mardinlinin iradesini cebinde sananlara derslerini vermek için pazar gününe hazırlanıyor muyuz”

‘Her akşam 5-10 kişiyi telefonla arayın’

Erdoğan, kararsız seçmene dair de kendisini dinlemeye gelenlere talimat verdi:
Sadece kendimiz sandığa gitmekle kalmayacağız. Bugüne kadar çevremizdeki akrabalarımızdan, eşimizden, dostumuzdan hala tereddütlü olan varsa onu da ikna edip mutlaka sandığa götürmeye var mıyız? Telefon rehberini karıştırıp her akşam 5-10 ahbabınızı arayıp selamımızı söyleyerek bize Pazar günü destek vermelerini sağlayacağız. Aman ha Pazar günü bir kazaya meydan vermeyelim. Yoksa işte görüyorsunuz terör örgütünden tefecisine hepsi ellerini ovuşturarak bekliyor. Sınırın hemen ötesinde azgınlaşan alçakları görüyorsunuz değil mi? Suriye’ye yaptıklarını bize de yapmak için gün sayan emperyalistleri görüyorsunuz değil mi? Allah göstermesin bu ülke bir tözkezlerse topu birden tepemize binmeye hazırlanıyor. İnşallah bunlara aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Bu güzel ülkeyi yeniden karanlık günlerine döndürmeye bunların güçleri yetmeyecek.”

Kılıçdaroğlu’nun bir günü | 'YSK açıklamazsa biz açıklarız!'Kılıçdaroğlu’nun bir günü | ‘YSK açıklamazsa biz açıklarız!’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.