‘Sana söz yine baharlar gelecek’i sahnede dinleyin

Bu hafta sonu gerçekleşecek seçimler dair heyecan doruk noktasında. 'Tuana' şarkısıyla seçim sürecine damgasını vuran Levent Yüksel bu akşam If Performance Hall Beşiktaş'ta. Yarın Maçka Küçükçiftlik Park'ta festival var. Altın Gün ise festivalin konukları arasında.

Kültür Sanat 12 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Levent Yüksel 'Tuana'a ile siyasetin de gündeminde.

Meteorolojiden gelen haberler iyi. Bu hafta sonu bizi güzel bir hava bekliyor. Baharın gelişinin müjdecilerinden biri olan açık hava festivalleri de bu haberi doğrularcasına bu hafta sonu itibarıyla vites artırıyor. İstanbul’un tarihi eğlence mekânlarından Küçükçiftlik Park, hem bugün hem de yarın iki farklı festivalle iddialı isimleri ağırlmaya hazırlanıyor.

Bu akşamın iddialı etkinliklerinden biri olan etkinliklte son dönemin ses getiren kadın rapçilerinden Lil Zey’in yanı sıra Khontkar Maçka’da sevenleriyel buluşacak. Gecenin yıldızı ise Küçükçiftlik Park’taki aynı etkinlikte sahne alacak olan Athena. Türkiye’nin en istikrarklı gruplarından biri olan ve aman nazar değmesin dağılmadan yoluna devam eden Athena kendileri adına da bu akşam itibarıyla açık hava etkinlikleri sezonunu açıyor.

Bu akşam daha sakin bir gece geçirmek isteyenleri de Ataşehir’deki Watergarden’a alalım. Bülent Ortaçgil, sevilen şarkıları tüm naifliğiyle seslendirmeye hazırlanıyor. Jolly Joker Kartal İstMarina Koray Avcı’yı ağırlarken bir diğer Jolly Joker mekânı olan Kıyı İstanbul’da son dönemin en popüler isimlerden Simge ‘Aşkın Olayım’ diyecek. Jolly Joker Vadistanbul’da ise sahne sırası Türkiye’nin Akdenizli yüzü Yaşar’da. Rotamızı Beşiktaş’a çevirdiğimizde ise Levent Yüksel hayranlarıyla If Performance Hall Beşiktaş’ta bir araya gelecek.

https://youtube.com/watch?v=NSAIJow_Giw

Zeynep Bastık Volkswagen Arena’da

Kadıköy’ün kabalığına karışıp yolunu bulmaya çalışanlara önerimiz ise Kadıköy Sahne’den. Mekân müziğimizin efsane topluluğu Moğolları ağırlayacak. Öte yandan karşıya yaka geçtiğimizde ise Volkswagen Arena son yılların en çok dinlenen ve hatta videoları izlenen ismi Zeynep Bastık’ın performansına ev sahipliği yapacak. Alternatif bir müzik deneyimi arayanların adresi ise bu akşam Blind. Disco sesleriyle Soft Analog bu özel mekânda sahne alırken Kardelen de Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşacak. Geçen yılın sonunda ‘Anadolu Ejderi’ isimli albümünü yayınlayan Gaye Su Akyol, Babylon’da hayranlarıyla hasret giderecek.

Altın Gün ile bahar şenlikleri

Cuma, Athena ile başlayan festival maratonu cumartesi Yüzdeyüz Müzik Sunar: İstanbul’da Bahar festivali ile devam edecek. Yüksek tempo ve bol dans vaat eden festivalde sahne alacak isimler dikkat çekiyor. Baba Zula’nın ortalığın tozunu attıracağı festivalin Almanya’dan gelen misafiri ise Shantel. Türkiye’de çok sevilen ve Türkiye’yi de çok seven Shantel, son olarak ‘Metropolis’ adını taşıyan albümünü 28 Nisan’da yayınlamıştı. Yunan ezgilerinin ağırlığını hissettiren albüm, İstanbullu müzikseverlerle ilk kez buluşacak. Gecenin Maçka ayağının bir diğer önemli ismi ise Altın Gün. 31 Mart’ta çıkan yeni albümleri ‘Aşk’ ile Anadolu’nun saykedelik damarlarına doğru akan grup, özel bir seçkiyle dinleyici karşısında olacak.

Altın Gün yeni albümünde ‘Leylim Ley’i yorumluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.