Okumadan geçmeyin: 10Haber’in bu haberlerini kaçırmanızı istemeyiz

Seçim yasakları süresinde okuyacağınız bu derleme haliyle seçime temas edemeyecek. Az sonra okuyacaklarınızı "10Haber'den seçimi çıkarsak geriye ne kalır" testi olarak da görebilirsiniz. Testi geçeceğimize inanıyorum.

Laura Dern/Instagram

Bir araştırma daha yoğun meme dokusunu kanser açısından riskli buldu

Bir araştırma daha yoğun meme dokusunu kanser açısından riskli bulduKadınların neredeyse yarısı yoğun meme dokusuna sahip. Bilim insanları meme kanseri ve yoğun meme dokusu arasında ilişki olduğu konusunda uzun zamandır hemfikir. Yeni yayımlanan bir araştırma, bu bağlantıyı bir kez daha doğruladı ve şimdiye kadar bilinmeyen bir sonuç ortaya koydu. Yaş ilerlemesiyle oluşan meme yoğunluğu azalma hızının meme kanseri olanlarda daha yavaş gerçekleşiyormuş. Meme kanseri için ‘yeni risk faktörü’ olarak sunulan bu bulguyu, Özgür Gökmen Çelenk, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Eralp ile konuştu.

Bir anne kız rotası: İyileştiren adımlar, sorgulanan geçmiş ve muzlu puding

Bir anne kız rotası: İyileştiren adımlar, sorgulanan geçmiş ve muzlu pudingOyuncu Diane Ladd hastalanınca doktorlar ‘Altı aylık ömrü var’ deyip kızı bir diğer oyuncu Laura Dern’e ‘Yürüyüş iyi gelir’ tavsiyesi veriyor. İki Hollywood yıldızı anne-kız olarak uzun yürüyüşlere çıkıyorlar. Bir süre sonra Diane Ladd iyileşiyor. Laura Dern de bu yürüyüşleri anlatan bir kitap yazıyor. Ilgaz Gökırmaklı da tüm bu yaşananları bize aktarıyor.

Yeni ekonomi yöneticileri için Kemal Derviş profili

Yeni ekonomi yöneticileri için Kemal Derviş profili10Haber’in genişleyen yazar kadrosuna bu hafta dahil olan Erdal Sağlam’ın yazısını şöyle sunmuştuk: ‘Ekonomi gazeteciliğinin deneyimli ismi Erdal Sağlam artık köşe yazılarıyla 10Haber’de. Sağlam ilk yazısında hayatını kaybeden eski bakan Kemal Derviş’i anlattı. Sağlam, Derviş’in kişilik özelliklerinin ekonomiyi 20 yıl önce krizden çıkarmakta nasıl rol oynadığını yakın tanıklığıyla aktarıyor.’ Kemal Derviş’in anısına saygıyla, yazıyı tekrar paylaşıyorum.

ABD’de tavsiye kararı değiştirildi: Mamografi çektirmeye 50 değil 40 yaşında başlayın

ABD'de tavsiye kararı değiştirildi: Mamografi çektirmeye 50 değil 40 yaşında başlayınABD’de alınan ve tüm dünyaya son dakika olarak geçilen habere göre genç kadınlarda görülen meme kanseri vakalarındaki artış ve siyah kadınlardaki önlenemeyen ölümler üzerine 2009’da alınan tavsiye kararının değiştirilmesi önerildi. Buna göre rutin mamografiye 50 değil 40 yaşında başlanması öneriliyor.

Deep Blue mu, Deep Purple mı?

Deep Blue mu, Deep Purple mı?‘Ne maçtı ama! Yer yer çözülmesi zor bir matematik denklemi, yer yer şiir. Bize ne sonuçtan! Biz önümüzdeki ziyafete bakarız. Real bu oyunun gördüğü en büyük kulüp. Pep de muhtemelen en iyi teknik direktör. Haftaya buluşalım haftaya’ diyor Bağış Erten 1-1 biten Real Madrid-Manchester City maçına dair kritiğinde. 17 Mayıs’ta oynanacak ve İstanbul’daki finale gelecek ilk takımı belirleyecek maç öncesi ilk maçı tekrar hatırlamak isteyebilirsiniz.

79 yaşında 7’inci kez baba olan De Niro ile geçen yıl babalık üzerine bunları konuşmuştuk

79 yaşında 7'inci kez baba olan De Niro ile geçen yıl babalık üzerine bunları konuşmuştuk79 yaşındaki Hollywood yıldızı Robert De Niro’nun yedinci çocuğunun doğduğunu öğrendik salı günü. Altı çocuğu olduğunu bildiğimiz efsane, ABD basınına göreyse babalık hakkında konuşmaya çok da bayılmıyormuş. Ama Olkan Özyurt, geçen yıl Türkiye’ye geldiğinde, De Niro’yla babalık mevzuları üzerine konuşmuştu. Özyurt o konuşmayı 10Haber okuyucularına anlattı.

Demokrasiye geçtikten sonra İspanya ekonomisi nasıl kanatlanmıştı?

Demokrasiye geçtikten sonra İspanya ekonomisi nasıl kanatlanmıştı?İspanya ile Türkiye arasındaki kişi başına gelir farkı 1990 ve 2000’li yıllarda açıldı. Bunda en büyük rolü İspanya’nın 1986’da AB’ye tam üye olarak alınması oynadı ama ekonomik atılımda tam demokrasiye geçişin azımsanmayacak rolü vardı. Barış Soydan’ın kaleminden okuyoruz.

Küçük güzel şeyler: THY kabininde ocakbaşı devrimi var, pide ve pizza resmen mönüye girdi

Küçük güzel şeyler: THY kabininde ocakbaşı devrimi var, pide ve pizza resmen mönüye girdi10Haber’in yeni yazarı Ertuğrul Özkök’ü Türk Hava Yolları’nın mönü tanıtımı izlenimiyle karşılıyoruz. Yazıyı şöyle duyurmuştuk: ‘Bütün Türkiye, seçim, siyaset konuşurken Ertuğrul Özkök, THY’nin yeni mönü tanıtımına gitti ve öğrendi: Business Class’a lahmacun ve Adana Kebap geliyor. Özkök, seçimden sonra THY’nin şarap mönüsünü de konuşabilmeyi ümit ediyor.’

Yaz için diyet hazırlığındaysanız önce bu yazıyı okuyun

Yaz için diyet hazırlığındaysanız önce bu yazıyı okuyunŞu ana kadar çeşitli diyetler deneyip başarısız mı oldunuz? Sorun aç kalarak yaptığınız diyetlerde olabilir mi? Yoksa zararlı olduğunu düşünerek ekmeği diyetinizden tamamen mi çıkardınız? Belki de farkında olmadan yemek yemeyi duygularınızı yatıştırmanın bir yolu olarak kullanıyorsunuz. Bu konu insanlığın en eski meselelerinden biriymişçesine yılın her dönemi tartışılıyor. Özgür Gökmen Çelenk’in karşısında yine bilir kişi vardı. Tavsiyelerine kulak veriyoruz.

Etikçi buna ne diyor: İş arkadaşımın şirket sırrını sızdırdığını gördüm. Onu ihbar etmeli miyim?

Etikçi buna ne diyor: İş arkadaşımın şirket sırrını sızdırdığını gördüm. Onu ihbar etmeli miyim?İş arkadaşınızın şirket sırrını sızdırdığını görseniz ve bunu ispatlayacak başka bir dayanağınız olmasa ne yapardınız? Onu yine de ihbar eder miydiniz yoksa aranızdaki terfi çekişmesinde, iş arkadaşınızın popülerliğine yenilmemek için sessiz mi kalırdınız? Her hafta okurlarımızdan gelen soruları etikçimize iletiyoruz ve o da bize yol gösteriyor. Biz de bu yolu okurlarımıza iletiyoruz. Bu haftanın ikircikli konusuna bakmanızı hatta eski sorulara da bakmanızı öneririm.