Ve sahne Mabel Matiz’in

Hareketli siyaset gündeminden bunalanların imdadına her zaman olduğu gibi yine sanat koşuyor. İstanbul bu akşamdan itibaren hafta sonu boyunca birbirinden özel müzik performanslarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İşte Florya'dan Bostancı'ya, Moda'dan Sarıyer'e konser rotası.

Kültür Sanat 19 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Mabel Matiz'in yeni albümü 21 Temmuz'da çıkıyor.

Siyasi gerilimlere biraz ara vermeye ne dersiniz? Üstelik tam da yılın en güzel havalarını yaşadığımız şu günlerde. Günlerin uzadığı, havaların terletecek kadar yüksek sıcaklıklara ulaşmadığı şu dönem İstanbul’daki açık hava konserleri de birbiri ardına sıralanmaya başlandı. Maçka Küçükçiftlik Park hem cumartesi hem de pazar Hep Yeni Kal’ın sunduğu iddialı bir konser serisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Yarın başlayacak serinin yıldızı Mabel Matiz. Merakla beklenen albümünü bu yaz hayranlarıyla buluşturmaya hazırlanan Mabel Matiz, geçen hafta ‘Uçkun’ isimli teklisini yayınlamıştı. Konser takvimi bu aralar dolu olan Mabel Matiz’in önemli duraklarından biri de Maçka Küçükçiftlik Park. Hep Yeni Kal’ın düzenlediği festivalde sahne alacak olan Mabel Matiz’den önce alternatif müziğin yükselen yıldızı KÖFN yer alacak.

Spotify verilerine göre 2022’nin en çok dinlenen isimlerinin Mabel Matiz ve KÖFN olduğunu hatırlatalım. Müzikseverler festival kapsamında her iki ismi de peş peşe dinleyebilecek. 2022’de yakaladığı çıkışı sürdüren KÖFN, 2023’te de müzik listelerindeki hakimiyetini sürdürüyor. Elektronik ritimlerle şarkıları büyük beğeni toplayan ikili, son dönemin en çok dinlenen yıldızlarından.

Maçka Küçükçiftlik Park’taki yüksek enerjili bu konser serisinin fitilini ise Palmiyeler ateşleyecek. ‘Akdeniz’ şarkısıyla insanda arabasına atlayıp sorgusuz sualsiz bir tatil yolculuğuna çıkma hevesi uyandıran grup, 60’lı ve 70’li yılların müzikal seslerinden aldığı ilhamla yoluna devam ediyor. Bakalım alternatif müziğin başarılı topluluğu konser esnasında kaç kişiye güneye gitme planları yaptıracak?

Serinin ikinci gecesinde, pazar akşamı birbirinden özel isimler müzikseverlerle buluşmaya devam edecek. 90’lar partisiyle başlayacak olan akşamda bayrağı ilk olarak yine o tarihlerde hayatımıza bir gecede giren Mirkelam devralacak. Sahnedeki enerjisiyle tanınan Mirkelam’ın ardından sıra Levent Yüksel’de. ‘Tuana’ şarkısı seçim sürecinde sık sık duyulan Levent Yüksel, 90’ların müzikal ruhunu bayrağı devraldığı Mirkelam’ın ardından sürdürecek. Gecenin kapanışı ise Yıldız Tilbe ile gerçekleşecek.

Bu akşama dönecek olursak; gazino ambiyanslı bir etkinlik arayanların imdadına Selami Şahin yetişiyor. 50. sanat yılını geride bırakan Şahin, Yeni Gazino’da hayranlarıyla buluşacak. Rotamızı Kuruçeşme Arena’ya çevirdiiğimizde karşımızda Türk pop müziğinin süperstarı Ajda Pekkan var. Dünya üzerinde konser izlenebilecek en güzel konumlardan birine sahip olan Kuruçeşme’deki konserde Pekkan, hem eski hem de  yeni şarkılarını seslendirecek. Alternatif sahnenin başarılı seslerinden Deniz Tekin, bu akşam Zoe Garden’da performans sergilemeye hazırlanıyor. Sizi, Ahmet Kaya’dan Sezen Aksu’ya geniş bir cover repertuvarına sahip olan Deniz Tekin’in bu başarılı performanslarından bir tanesiyle başbaşa bırakayım.

Rotamızı Kadıköy’e çevirdiğimizde Muaf Kadıköy’de bu gecenin konuğu olarak politik şarkı sözleriyle bilinen Bandista karşımıza çıkıyor. Şehrin tam tersi istikametindeki Florya’daki Hayal Kahvesi sahne performansıyla ünlenen bir topluluğa ev sahipliği yapacak. Yaptıkları coverlarla dikkat çeken Mary Jane, denize karşı performanslarını sergileyecek. Gecenin dikkat çeken bir diğer topluluğu ise Rubato. Her biri kendi enstrümanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden oluşan topluluk Moda Kayıkhane’te Türk Sanat Müziği’nden arabeske uzanan geniş repertuvarlarıyla müzikseverlerin karşısında olacak.

Gelelim haftanın cuma ile birlikte en sevilen bir diğer gününe, cumartesiye. Gecenin en önemli konserlerinden birine Teoman imza atacak. Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’ndaki konserde Teoman, koyu antolojisinden seçkileri seslendirmeye hazırlanıyor. Bu konseri kaçıracaklara bir müjde verelim. Yaz boyunca Teoman’ı Harbiye’de yeniden dinleme imkânınız oldukça yüksek olacak. Aynı saatlerde Candan Erçetin, Bostancı Gösteri Merkezi’ni dolduran hayranlarına yıllara meydan okuyan şarkılarını seslendirecek.

Günün bir diğer açık hava festivalli ise Life Park’ta. HoliFest kapsamında Uzi, Lvbel C5 ve Evdeki Saat gibi isimleri ağırlayacak olan Sarıyer’deki yeşili bol mekânın öne çıkan bir diğer önemli ismi Madrigal. Daha sakin bir akşam geçirmek isteyenleri ise Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na doğru alalım. İskandinav cazının yaşayan efsanesi Lars Danielsson, cumartesi gecesinin öne çıkan uluslararası ismi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.