Bir Kennedy suikastı filmi daha: Bu sefer Al Pacino’lu

Yönetmen David Mamet'in John F. Kennedy suikastine odaklanan yeni filmi 'Suikast'ten haberler var. Courtney Love, Viggo Mortensen, Shia LaBeouf, Al Pacino ve John Travolta'nın oyuncu kadrosunda yer aldığı film, suikastin mafya ile ilişkisine odaklanacak.

Kültür Sanat 22 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Suikast filminin kadrosunda filmde Al Pacino, Viggo Mortensen, Rebecca Pidgeon, Shia LaBeouf, John Travolta ve Courtney Love yer alacak.

John F. Kennedy suikastine odaklanan David Mamet imzalı filmden havadisler var. Daha önce ‘2 Days/1963’ şeklinde anılan filmin adının ‘Suikast/Assassination’ olduğu açıklandı. Ayrıca filmin oyuncu kadrosunda Courtney Love, Viggo Mortensen, Shia LaBeouf, Al Pacino ve John Travolta gibi isimler yer alacak.

Filmle ilgili bilgiler henüz çok kısıtlı ancak resmi olarak konu şu şekilde açıklandı: “1963. Organize suçlara karşı önemli bir adalet duruşması sırasında, Chicago mafya lideri, Başkan John F. Kennedy Jr.’ın suikastini emreder ve bir ulusal kaderi değiştiren ölümcül bir komplo yaratır.”

Senaryo, Chicago mafya lideri Sam Giancana’nın, mafyayı baltalama girişiminin intikamı olarak Kennedy’nin suikastini düzenlemede önemli bir rol oynamış olabileceği bilgilerine dayanacağı da gelen bilgiler arasında. Öte yandan Giancana’nın torunu Nicholas Celozzi’nin senaryoda imzası olacak. Görüntü yönetmeni ise Robert Elswitt olacak.

Suikast daha önce de sinemada ele alınmıştı

Kariyeri boyunca birçok prestijli ödüle layık görülen Mamet, Tony Ödülü ve Akademi Ödülü’ne aday oldu, Pulitzer ve Bafta Ödülü’nü kazandı. ‘Oyun Evi’, ‘Vurgun’ ve ‘Başkanın Adamları/Wag the Dog’ gibi birçok filme imza atan Mamet, başarılarının yanı sıra bazı tartışmaların odağında. Yönetmen, Trump destekçisi olduğu ve Florida’daki homofobik Don’t Say Gay (Eşcinsel Deme) yasasını desteklediği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin 35. Başkanı John F. Kennedy, 1963’te bir konvoy sırasında vurularak öldürülmüştü. Amerika tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan suikast, hâlâ birçok tartışma ve komplo teorileriyle anılıyor. Suikast, bugüne kadar ‘JFK’, ‘Parkland’ ve ‘Kennedy Suikasti’ gibi çeşitli filmlerde ele alınmıştı.

Nuri Bilge Ceylan : Mutluluğun başka yerde olduğu avuntusu çoğumuz için geçerliNuri Bilge Ceylan : Mutluluğun başka yerde olduğu avuntusu çoğumuz için geçerli

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.