Cannes günlüğü: Merve Dizdar, THY’nin azizliğine uğradı, uçağa binemedi

'Kuru Otlar Üstüne'nin Cannes'daki prömiyerine katılmak için Fransa'ya giden oyuncu Merve Dizdar, Türkiye dönüşünde THY tarafından uçağa alınmadı. Oscar Ödüllü Michelle Yeoh, Sinemada Kadın ödülüne kavuşmak için Cannes'a geldi. Hande Erçel ise dondurmayla poz vermek için Cannes'daydı.

Kültür Sanat 23 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Cannes’da Altın Palmiye için yarışan Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminde rol alan Merve Dizdar, festival dönüşü Türk Hava Yolları’nın azizliğine uğradı. Festival seremonisi sonrası oynadığı ‘Ömer’ dizisinin çekimlerine yetişebilmek için havaalanına gelen oyuncu, biletli uçağına alınmadığını duyurdu.

‘Bu nasıl açıklanır THY’

Dizdar Türk Hava Yolları’nı etiketliyerek “Sete yetişmek üzere Cannes Film Festivali’nden ayrılıp iki saat önce havalimanına geldim. 24 saattir check-in yapmaya çalıştığım uçak overbooked olduğu için uçağa alınmadım. Yarın sabah setim var ve uçamadım… Bu durumda olan dört kişi daha var. Bu nasıl açıklanır?” THY’yi çözüm üretmeye çağırdı. Türk Hava Yolları’nın hesabından “Merhaba Merve Hanım, yaşadığınız süreç nedeniyle üzgünüm. Geri bildirim oluşturabilmem için tam adınızı, bilet ya da rezervasyon numaranızı ve e-mail adresinizi DM aracılığıyla paylaşmanızı rica edebilir miyim?” şeklinde bir cevap aldı.

Oynadığı filmle Türkiye’nin tanıtımına katkı sunan oyuncunun böylesi bir durumda kalması ise THY’e yönelik tepkilerin ortaya çıkmasına neden oldu. Üstelik sosyal medyada birçok kişi THY uçuşlarından benzer bir durumla karşılaştıklarını anlattı.

Overbooked uygulaması, yolcuların uçağı kaçırma, geç kalma, bilet iptali veya geç check-in yapma gibi nedenlerin yarattığı zararı azaltmak için uçağın normal yolcu kapasitesinden daha fazla koltuk satışı gerçekleştirilmesi. THY’nin check-in sistemindeki aksaklık nedeniyle birçok yolcu check-in yapamayınca ya da geç check-in yaparsa bu uygulama neticesinde uçağa alınamıyabiliyor. Zaman zaman bu nedenle THY ciddi eleştirilerin hedefi haline geliyor.

Michelle Yeoh, Sinemada Kadın ödülü için Cannes’a geldi

‘Her Şey Her Yerde Aynı Anda’ filmindeki performansıyla Oscar ödülü kazanan Michelle Yeoh, bir başka ödüle daha kavuşmak için Cannes’a geldi. Oyuncu 2015 yılından bu yana sinemaya katkıda bulunan kadınları onurlandırmak için verilen Sinemada Kadın ödülüne layık görüldü. Ödülün önceki sahipleri arasında Jane Fonda, Geena Davis, Susan Sarandon, Isabelle Huppert, Patty Jenkins, Gong Li, Salma Hayek ve Viola Davis yer alıyordu. Cannes’da düzenlenen bir etkinliğe katılan Yeoh, daha önce 2000 yapımı ‘Kaplan ve Ejderha/Crouching Tiger, Hidden Dragon’ filmiyle ilk kez Cannes’a gelmişti.

Cannes yancılarında bu sene: Hande Erçel

Cannes’da tanıdık bir isim de vardı. Dünyanın en prestijli sinema festivaline, Magnum Türkiye’nin onur konuğu olarak oyuncu Hande Erçel, bu senenin sinema dışında bir gerekçeyle, ‘yancı’ olarak Cannes rüzgarına kapılan ünlüsü oldu. Televizyon dizilerinde rol alan oyuncu, bugüne kadar bir sinema filmiyle izleyicilerin karşısına çıkmadı. Yanlış isme yanlış davet gitmiş diyebiliriz. Ya da belki de Magnum onur konuğu olması için doğru isme, doğru teklif gitmiştir…

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Hande Erçel (@handemiyy)’in paylaştığı bir gönderi

Nuri Bilge Ceylan : Mutluluğun başka yerde olduğu avuntusu çoğumuz için geçerliNuri Bilge Ceylan : Mutluluğun başka yerde olduğu avuntusu çoğumuz için geçerli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.